5.3.2014 13:15

Μειωμένο ή μηδενικό εισιτήριο για τους ανέργους

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Αναγκαιότητα χαρακτήρισε ο Κ. Τριαντάφυλλος την επιβολή μειωμένου ή μηδενικού εισιτηρίου για τους ανέργους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Ο βουλευτής, αφού έθεσε τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, για το ποσοστό των ανέργων στη χώρα μας, τόνισε την αναγκαιότητα να διευθετηθεί το μειωμένο ή ελεύθερο εισιτήριο στην δοκιμαζόμενη αυτή μερίδα της κοινωνίας. Ζήτησε, μάλιστα να υπάρξει συντονισμός ανάμεσα στα Υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και πρόνοιας, ώστε να υπάρξει μελέτη που θα αναλύει το κόστος για αυτό το ενδεχόμενο, με την αξιοποίηση και των στοιχείων του ΟΑΕΔ.
Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας παραδέχθηκε ότι το θέμα που ανέδειξε ο Κώστας Τριαντάφυλλος είναι σημαντικό και, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι έχει, ήδη, υπάρξει μια προσπάθεια ένας τέτοιος σχεδιασμός να υλοποιηθεί, ενδεχομένως, μέσω ΕΣΠΑ. Ενημέρωσε ότι περισσότερα αποτελέσματα σε αυτήν την κατεύθυνση θα υπάρξουν σε μερικούς μήνες, οπότε και θα μπορέσουν να υπάρξουν συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα από τη μελέτη του θέματος.
Συνοψίζοντας, ο βουλευτής ανέφερε ότι, έστω και το μειωμένο εισιτήριο αποτελεί ένα δείγμα στήριξης στον άνεργο, σε ένα πλαίσιο ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής και διαφύλαξης της αξιοπρέπειας του πολίτη. Είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητάς του και ένα ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης σε μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την τοποθέτηση:

http://www.youtube.com/watch?v=7M5DBCdMpBU

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ