2.3.2017 12:28

Μέχρι τις 7 Μαρτίου οι αιτήσεις για το Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας

Για το νεοεισερχόμενο από το Υπουργείο Παιδείας Μεταλυκειακό έτος- τάξη Μαθητείας  στην Επαγγελματική Εκπαίδευση ενημερώνει ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης με δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Όπως αναφέρει, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προχωρά στην εφαρμογή του θεσμού του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας στο σύνολο των Διευθύνσεων της χώρας.

Η Μαθητεία αποτελεί μία εναλλακτική διαδρομή για αποφοίτους ΕΠΑΛ στο πλαίσιο της αναβάθμισης των επαγγελματικών τους προσόντων» Να σημειωθεί ότι δικαίωμα υποβολής αίτηση μέχρι τις 6 Μαρτίου έχουν: «.

 Δικαίωμα υποβολής αίτησης ώστε να παρακολουθήσουν πρόγραμμα μαθητείας της ειδικότητάς τους, έχουν οι  κάτοχοι απολυτηρίου και πτυχίου ΕΠΑ.Λ που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης, κατάρτισης και  δεν υπερβαίνουν το 24ο έτος ηλικίας.

Οι ειδικότητες

Η  Α’ φάση θα πραγματοποιηθεί στο ΕΠΑ.Λ Χίου και αφορά τις ακόλουθες ειδικότητες:

α) Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών,

β) Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων,

γ) Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής,

δ) Βοηθός Νοσηλευτή.

Τι είναι το Μεταλυκειακό Έτος-Τάξης Μαθητείας

Το Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας έχει διάρκεια εννιά μηνών και συνδυάζει «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στον χώρο εργασίας − Μαθητεία σε εργασιακό χώρο»  28 ωρών εβδομαδιαίως, τέσσερις ημέρες στο χώρο εργασίας και 7ωρο  εργαστηριακό μάθημα της ειδικότητας στο αρμόδιο ΕΠΑ.Λ. μία φορά την εβδομάδα.

Οι απόφοιτοι του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας λαμβάνουν Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης των προσόντων τους από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Στους μαθητευόμενους παρέχεται αποζημίωση που ορίζεται στο εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) επί του νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου, δηλαδή 17,12 €.

 Από την πρώτη μέρα μαθητείας ασφαλίζονται στο ΕΦΚΑ και τους παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη για όλο το διάστημα μαθητείας, ενώ υπάγονται στην ασφάλιση τόσο του κλάδου παροχών ασθένειας σε είδος, όσο και του κλάδου παροχών ασθένειας σε χρήμα, ο δε χρόνος ασφάλισης τους είναι συντάξιμος.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την υλοποίηση και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων της Α΄ φάσης εφαρμογής του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα:  http://vaigaiou.pde.sch.gr/newsch

καθώς και να ενημερωθούν από το ΕΠΑ.Λ. Χίου,

τηλ. 22710 28822, fax 2271028822,

email:1epal-chiou@chi.sch.gr

 

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ