21.4.2016 8:43

Μεγαλώνοντας τους αυριανούς οδηγούς

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΔΑΦΝΩΝΑ

Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα υλοποιείται και πάλι από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τη ΔΗΚΕΧ και την Τροχαία Χίου, που στόχο έχει να μπολιάσει τα παιδιά, τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων του νησιού στην Κυκλοφοριακή Αγωγή, ώστε μεγαλώνοντας να γίνουν σωστοί οδηγοί.

Η ΔΗΚΕΧ, όπως δήλωσε στον "π" ο Γ. Κερμπάτσος ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Αν. Βροχαρίδου και κατάφερε με δικά της μέσα και πόρους μετά από δυο χρόνια να επαναλειτουργήσει του Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής που παρέμενε αναξιοποίητο και ξεχασμένο στον Δαφνώνα.

Οι εγκαταστάσεις επισκευάστηκαν  σήμερα, ο χώρος περιποιήθηκε καθαρίστηκε από τα χόρτα και πλέον είναι έτοιμος κι υποδέχεται τους μαθητές των σχολείων δυο φορές την εβδομάδα.

Στόχευση στη νέα γενιά

Το παιχνίδι είναι χαμένο σε ότι αφορά στους παλιούς οδηγούς γι αυτό και το ενδιαφέρον της Τροχαίας αλλά και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στρέφεται στα παιδιά. "Είναι πολύ σημαντικό από αυτές τις ηλικίες να μαθαίνουν πώς πρέπει να κυκλοφορούν σωστά στους δρόμους. Υπάρχει στο Κυκλοφοριακό πάρκο η κατάλληλη σήμανση, τα παιδιά κυκλοφορούν με τα ποδήλατα και μαθαίνουν σιγά- σιγά πώς να γίνουν σωστοί οδηγοί. Αυτός είναι ο στόχος μας. Πρέπει να στραφούμε στις μικρές ηλικίες και να επαναλαμβάνουμε δράσεις. Να μην ξεκινάμε κάτι να σταματάμε, να το αφήνουμε για δυο χρόνια και μετά ξανά πάλι" ανέφερε στον "π" η Αν. Βροχαρίδου από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αναδεικνύοντας την ανάγκη να υπάρχει συνεχείς και αδιάλειπτη ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των παιδιών πάνω στο θέμα στη Κυκλοφοριακής Αγωγής. 709  μαθητές από 20 σχολεία του νησιού που θα συμμετέχουν μέχρι το τέλος του προγράμματος είναι μια καλή αρχή.

Η ενημέρωση θεωρεί πως είναι το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει στη νέα γενιά, ώστε τουλάχιστον οι επόμενοι οδηγοί να είναι σωστοί. Η μέχρι σήμερα εμπειρία του που επιβεβαιώνεται και στατιστικά έχει δείξει πως τα παιδιά που συμμετέχουν σε ανάλογα προγράμματα κι  είναι ενημερωμένα, γίνονται συνειδητοποιημένοι οδηγοί. "Φαίνεται κι από τα στατιστικά στοιχεία ότι όποτε λειτουργούσε πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής σε Γυμνάσια αλλά και Λύκεια, τα επόμενα χρόνια στατιστικά είχαμε λιγότερα τροχαία" δήλωσε στον "π" ο υποδιοικητής της Τροχαίας Χίου Β. Νταμπώσης, συμπληρώνοντας "τα αποτελέσματα θα τα δούμε σε βάθος χρόνου όταν οι σημερινοί μαθητές βγάλουν τα διπλώματα οδήγησης τους και μειωθούν οι δείκτες των τροχαίων ατυχημάτων".

Τα παιδιά πάντως του Δημοτικού Σχολείου Καλαμωτής δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό του από την εμπειρία και την επίσκεψη τους στο Πάρκο Κυκκλοφοριακής Αγωγής του Δαφνώνα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ