26.6.2014 15:50

Μεγαλώνει η αγκαλιά της Μαρίας

ΣΤΟΥΣ 25 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ "ΣΤΕΓΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα, το απόγευμα της Τρίτης, πραγματοποιήθηκε στον κήπο της Μαθητικής Στέγης στα Καρδάμυλα, η τελετή λήξης της φετινής σχολικής χρονιάς με την παρουσία μαθητών του «Σπιτιού της Μαρίας» και των σχολείων των Καρδαμύλων, γονέων, καθηγητών, των τοπικών Αρχών και των κατοίκων της περιοχής.

Το σχολικό έτος που παρήλθε, πρώτη χρονιά της λειτουργίας του, το «Σπίτι της Μαρίας» φιλοξένησε δεκαεννιά παιδιά από τη Χίο και άλλα μέρη της Ελλάδας.

Το ερχόμενο, ο συνολικός αριθμός των μαθητών προβλέπεται να ανέλθει στους 22-25.

Στις ομιλίες τους, ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», κ. Σταύρος Μιχαηλίδης, ο Διευθυντής της Μαθητικής Στέγης, κ. Μανώλης Κουκούλης και ο εκπρόσωπος της Συμβουλευτικής Ομάδας της Στέγης, κ. Π. Καλογεράκης τόνισαν ότι οι προσδοκίες και οι στόχοι του Ιδρύματος για την πρόοδο των μαθητών ικανοποιήθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό βάζοντας ισχυρά θεμέλια για την επίτευξη του οράματος για τη λειτουργία της Στέγης.

Ευχαρίστησαν δε, τόσο το προσωπικό όσο, και κυρίως τους κατοίκους των Καρδαμύλων για την «ζεστή αγκαλιά» που προσέφεραν στους φιλοξενούμενους μαθητές.

Κατά την είσοδο των προσκεκλημένων οι μαθητές της Στέγης καλωσόρισαν τους καλεσμένους προσφέροντας τους χειροποίητες κατασκευές (origami).

Ακολούθησαν παρουσιάσεις εργασιών των μαθητών για τα Καρδάμυλα, φωτογραφίες από τη ζωή και τις δραστηριότητές τους και παραδοσιακοί χοροί από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Καρδαμύλων με τη συμμετοχή των μαθητών του Σπιτιού της Μαρίας. Εν συνεχεία, επιδόθησαν οι ακόλουθοι έπαινοι:

·         Έπαινος Πρωτοβουλίας και Συνεργατικότητας στον μαθητή Γεώργιο Σουρρή, για την προθυμία και τη συνεργατικότητά του με τους συμμαθητές του σε θέματα που αφορούν την Μαθητική Στέγη.

·         Έπαινος Αθλητικής Διάκρισης στον μαθητή Χρήστο Ιωάννου, για τις διακρίσεις του στον κλασικό αθλητισμό.

·         Έπαινος Ευταξίας στους μαθητές Κωνσταντίνο Μπόλλα και Στυλιανό Χρονόπουλο για την επιμέλεια και την ευταξία που τους διέκριναν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στην Μαθητική Στέγη.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ