1.4.2015 10:55

Μεγάλη επένδυση φέρνει ο Βουρνούς από τις Η.Π.Α.

ΠΕΡΙΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΗΧΗΣΗΣ

Τους πρώτους καρπούς της αποδίδει η ιδιωτική επίσκεψη του Μαν. Βουρνού στις Η.Π.Α.. Στο περιθώριο των επαφών του με τη χιακή παροικία ο δήμαρχος παρουσίασε μια σειρά επενδυτικών ευκαιριών και φαίνεται να έπεισε ομογενείς με υψηλό το χριστιανικό φρόνημα για τη συμμετοχή τους σε ένα ΣΔΙΤ με το Δήμο Χίου.

Συγκεκριμένα πρότεινε την ενίσχυση του Δήμου Χίου με το ποσό του 1,5 εκ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της ΓΕΧΑ. Ο δήμαρχος ήδη έχει λάβει τη σύμφωνη γνώμη του διοικητικού της συμβουλίου το κτίριο να περιέλθει στο Δήμο και να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της, αυτή τη φορά με δημοτική επίβλεψη.

Οι ανάγκες για την επισκευή του κτιρίου από μια πρόχειρη μελέτη έχουν υπολογιστεί στο 1 εκ. ευρώ. Ο κ. Βουρνούς έπεισε τους ομογενείς να συμβάλουν με μισό επιπλέον εκατομμύριο για να χρηματοδοτηθεί το κόστος των κατηχήσεων μέχρι η διδασκαλία να ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Η ευθύνη διοίκησης της δημοτικής ΓΕΧΑ, όπως φαίνεται, θα ανατεθεί στον αντιδήμαρχο Παιδείας, Γ. Παπαδόπουλο. Στο σχέδιο Βουρνού – Παπαδόπουλου είναι από τη δημοτική ΓΕΧΑ να περάσουν όλοι οι νέοι και νέες της Χίου, με διαφορετικά τμήματα που θα ξεκινούν από την προσχολική ηλικία και θα καταλήγουν στη φοιτητική. Εκεί θα γίνεται διεξοδική παρουσίαση των χριστιανικών ηθών, σε μια κορυφαία προσπάθεια η νέα γενιά του νησιού μας να γαλουχηθεί με τις καλύτερες δυνατές αρχές.

Η πρόταση του δημάρχου στην ομογένεια έγινε ενθουσιωδώς αποδεκτή και ήδη τρεις Χιώτες της διασποράς δέχτηκαν να αναλάβουν το κόστος. Μελετάται μόνο αν θα υπάρχει ένα τυπικό κόστος συμμετοχής στις κατηχήσεις, περίπου 2 ευρώ μηνιαίως, για να καλύπτονται τα έξοδα και σταδιακά να αποσβεστεί η σημαντική για το νησί επένδυση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ