7.3.2013 10:08

Με τους Λαγκαδούσους η ΛΑΣ για το Γιβάρι

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 13/3 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ με αφορμή  τις τελευταίες αυθαίρετες, παραπλανητικές και εκβιαστικές ενέργειες της διοίκησης της ΔΕΥΑΧ για τις πηγές στην περιοχή Γιβάρι της Λαγκάδας έχει να παρατηρήσει τα παρακάτω:
1. Χαιρετίζει την αποφασιστικότητα των κατοίκων, οι οποίοι ξεπερνώντας το φόβο και τις πλάνες που καλλιεργούσαν διάφοροι παρατρεχάμενοι, έπραξαν το καθήκον τους, υλοποιώντας συλλογικές αποφάσεις λαϊκής συνέλευσης και αποκατέστησαν μερικώς τα αυθαίρετα έργα της ΔΕΥΑΧ στην περιοχή Γιβαριού.
2. Παρ’ όλα αυτά οι κίνδυνοι παραμένουν, αφού η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου και της ΔΕΥΑΧ, βρίσκονται σε αντίθεση με την εκφρασμένη θέληση των κατοίκων της Λαγκάδας-Συκιάδας, που επιθυμούν την προστασία των πηγών τους , του υδροβιότοπου και σε τελική ανάλυση την ύπαρξη και επιβίωση των δύο χωριών. Από τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα ότι ΑΜΕΣΑ απαιτείται η άρση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της ΔΕΥΑΧ για έργα στην πηγή Γιβαριού , που βάλλουν ευθέως στο οικοσύστημα της περιοχής.
3. Ο μύθος του περισσεύματος νερού που ρέει άφθονο από τη συγκεκριμένη πηγή , δεν καταρρίπτεται μόνο διά γυμνού οφθαλμού ακόμα και σήμερα που είναι Χειμώνας, αλλά και από τα δεδομένα της μελέτης «Πολυμενάκου» , που διαπιστώνουν την εύθραυστη ισορροπία του όλου οικοσυστήματος , που πρέπει να διαφυλαχτεί.
4. Η ΔΕΥΑΧ, είναι εταιρεία που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, εμπορευόμενη σε πανάκριβες τιμές ένα φυσικό αγαθό , όπως το νερό και δε διστάζει μπροστά στην κερδοφορία της , που τη βαφτίζει «υδροδότηση σε μια πόλη που διψάει» να καταστρέψει οικισμούς, οικοσυστήματα, υγροτόπους, να εμπαίξει κατοίκους  και να καταπατήσει ακόμα και τους  νόμους της δικής τους πολιτείας.
5. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η Λαϊκή Συσπείρωση, που με συνέπεια λόγων και πράξεων καταψήφισε τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ζήτησε για πολλοστή φορά τη διάλυση της ΔΕΥΑΧ και τη μετατροπή της σε υπηρεσία ύδρευσης με την πλήρη  εξασφάλιση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων της. Αυτή η πρόταση βάζει τέρμα στην τιμολογιακή πολιτική των χαρατσιών στο ειδικό τέλος και  στο διπλό ΦΠΑ, μειώνοντας έτσι τους λογαριασμούς του νερού πάνω από το μισό.
6. Οι προοπτικές διαχείρισης της ΔΕΥΑΧ και των ΔΕΥΑ των νησιών  του Αιγαίου από τη νέα ιδιωτικοποιημένη ΕΥΔΑΠ γαλλικών ή άλλων συμφερόντων του κεφαλαίου, η προοπτική ξεπουλήματος των πάντων από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, απαιτούν τη δημιουργία ενός κινήματος που θα αποτρέψει τα χειρότερα και που θα είναι σε θέση να ανοίξει το δρόμο για ένα λαό νοικοκύρη στον τόπο του, χωρίς ξένη ακρίδα και αφεντικά στο σβέρκο του.
7. Κλείνοντας θεωρούμε ότι η λογική της ΔΕΥΑΧ να αγοράσει τα ρολόγια είναι ενταγμένη στις παραπάνω λογικές και πολιτικές, κρύβει  την αναλγησία αλά ΔΕΗ με τα δικά της ρολόγια γι αυτό και καλούμε το λαό μας να μην της παραχωρήσει το ρολόι της ύδρευσης , αφού δεν υποχρεώνεται και τα περί του αντιθέτου είναι παράνομα.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΣ ΣΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ 13/3/13 ΣΤΙΣ 6ΜΜ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΟΙ/ΤΑΣ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ