18.1.2016 18:08

Με την επανεκκίνηση της ΕΤΑΧ απαντά ο Δήμος στην...ΕΝΑ Χίου

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕ ΣΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΒΑΡΗ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ

Ελπιδοφόρες προοπτικές ανοίγονται στον ορίζοντα για το μέλλον της ΕΤΑΧ, με την εταιρεία απαλλαγμένη μέσω δικαστικής απόφασης από την εντολή της εφορίας ή να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ή να κλείσει, να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της με την εκμετάλλευση και εκπόνηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, εισάγοντας στα ταμεία της χρηματοδοτήσεις και θεμελιώνοντας μια θετική πορεία.

Η έφεση

Η ΕΤΑΧ βρέθηκε υπόλογη,καθώς σε έλεγχο που είχε γίνει από το Τμήμα Εμπορίου της Περιφέρειας πριν από δυο περίπου χρόνια είχε διαπιστωθεί ότι τα «ίδια κεφάλαια» της εταιρείας, ήταν μικρότερα από το μετοχικό της κεφάλαιο. Η απόφαση όριζε ότι για είναι νομιμοποιηθεί η λειτουργία της όφειλε να αναπληρώσει το 10% του αρχικού της κεφαλαίου, αλλιώς θα οδηγούνταν σε κλείσιμο.

Την έφεση που άσκησε η ΕΤΑΧ κατά της Δ.Ο.Υ. Χίου εκδίκασε το Εφετείο στη Μυτιλήνη, οπότε και απάλλαξε την εταιρία από τις κατηγορίες που την βάραιναν.

Κοιτά το επόμενο ΕΣΠΑ

Η απαλλακτική απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί για την ΕΤΑΧ τη μοναδική και τελευταία πλέον ευκαιρία για να σωθεί και με σανίδα σωτηρίας την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, να μπορέσει να λειτουργήσει σε μια αναπτυξιακή κατεύθυνση επιτελώντας για ιδιώτες, επαγγελματίες αλλά και το νησί γενικότερα τον αναπτυξιακό ρόλο για τον οποίο συστάθηκε.Εμφανώς ικανοποιημένος από τις εξελίξεις ο πρόεδρος της ΕΤΑΧ, Ιακ. Αμύγδαλος δεν παραλείπει να μεταφέρει την αισιοδοξία του ότι η εταιρία θα βρει ρόλο και χώρο στην απορρόφηση προγραμμάτων.

Ορθολογιστική πολιτική

Στο μεσοδιάστημα και μέχρι την έκδοση της απόφασης, η διοίκηση της ΕΤΑΧ εμπράκτως απέδειξε ότι μπορεί να ανατρέψει την αρνητική πορεία, προχωρώντας σε προσπάθειες εξορθολογισμού των εξόδων και βελτίωσης των οικονομικών της.«Η ΕΤΑΧ μέσα στον Δεκέμβριο μοίρασε πάνω από 100.000 ευρώ σε επενδυτέςπάνω στη Χίο καιτο επόμενο διάστημα θα δώσει περίπου ακόμη 500.000. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλο αυτό το διάστημα η εταιρεία δούλευε με τον φόβο μιας σε βάρος της απόφασης. Πλέον αυτό δεν υπάρχει και μπορούμε να προγραμματίσουμε, να... βγούμε προς τα έξω. Αν καταφέρουμε να μπούμε στη νέα προγραμματική περίοδο θα πάμε μπροστά", δήλωσε στον "π" ο κ. Αμύγδαλος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ