9.4.2013 13:42

Με τιμές εν ενεργεία Υπουργού η κηδεία του Ναυάρχου Παππά (Φωτογραφίες)

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε σήμερα μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και απλοί πολίτες λένε σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Νίκο Παππά, τον κυβερνήτη του αντιτορπιλικού «Βέλους» στο Α΄ Νεκροταφείο.

Στη συνέχει η σορός του θα μεταφερθεί στο «Βέλος» και μετά θα ταφεί στην Κύμη.

Στην κηδεία του Νίκου Παπά έδωσαν το «παρών» -μεταξύ άλλων- και ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, το ζεύγος Βαρδινογιάννη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και ο Γεράσιμος Αρσένης.

Ο Νίκος Παππάς ήταν ένας από τους πρωτεργάτες στο Κίνημα του Ναυτικού το οποίο εκδηλώθηκε τον Μάιο του 1973 και αποτέλεσε τη σημαντικότερη αντίσταση κατά της χούντας ως τότε. Το Κίνημα οργανώθηκε με σκοπό την απελευθέρωση της Ελλάδας και συμμετείχαν εκτός από αξιωματικούς του Πολεμικού ναυτικού και αξιωματικοί από την Αεροπορία και τον στρατό.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ