4.7.2016 11:50

Με τα φώτα των Γερμανών

ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΕΛΑΒΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙ.Α.ΝΟ.Χ. ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΥΡΙΩΔΗΣ

Σε συνέδριο για την κομποστοποίηση απορριμμάτων σο Μεκλεμβούργο της Γερμανίας, συμμετείχε, προσκεκλημένος της Ελληνογερμανικής Ένωσης, ο πρόεδρος του ΔΙ.Α.ΝΟ.Χ. Σωκράτης Συριώδης.

Η αποστολή αποτελείτο από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από διάφορους Δήμους της χώρας, καθώς και επιστήμονες.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων που βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία.

Οι επισκέψεις περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων της Επαρχίας– Rügen, όπου πραγματοποιείται ξεχωριστή συλλογή, καταγραφή και διαχείριση στερεών αποβλήτων (βιολογικά απόβλητα, πράσινα απόβλητα, εναπομένοντααπόβλητα), την μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων κουζίνας και εστιατορίων της εταιρίας Nehlsen, όπου γίνεται ξεχωριστή συλλογή, επεξεργασία, καθαρισμός δεξαμενών, παράδοση προς ζύμωση.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε μονάδα κομποστοποίησης στο Reinberg της εταιρίας OVVD, παράδειγμα εγκατάστασης χαμηλού κόστους για την κομποστοποίηση, με προδιαγραφές για αδρανή εναπομένοντα απόβλητα, εναποθήκευση αδρανών, εναπομενόντων απόβλητων.

Τέλος, η ομάδα επισκέφτηκε την μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού της επιχείρησης EEW που τροφοδοτείται από στερεά εναλλακτικά καύσιμα (RDF) και παρέχει ατμό και ενέργεια στην εταιρεία Pfanni στην τοποθεσία Stavenhagen.

Ο πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ είχε την ευκαιρία να δει σε πραγματικό χρόνο, πώς λειτουργούν καλές πρακτικές ανακύκλωσης και κομποστοποίησης και ειδικότερα τη λειτουργία μονάδα αερόβιας κομποστοποίησης, παρόμοια με εκείνη που εντάσσεται στη μελέτη που έχει υποβληθεί στο ΥΜΕΠΕΡΑ για λειτουργία στη Χίο.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ