14.5.2012 10:39

Με στόχο την τουριστική τόνωση (ΦΩΤΟ)

• ΜΕ ΓΕΜΑΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΥΡΙΣΑΝ ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΧΙΩΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΣΕΣΜΕ

 

Με εμπορικές συμφωνίες και δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων, έκλεισε η διήμερη επίσκεψη της ελληνικής αποστολής στον Τσεσμέ, που βρέθηκε στα Μικρασιατικά παράλια προκειμένου να υπογραφεί η δεύτερη φάση του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων Χίου και του επιμελητηρίου του Τσεσμέ.

Οι δύο πλευρές δίνοντας όρους αμοιβαίας υποστήριξης και συνεργασίας στην κατάμεστη αίθουσα του Cardak Villa, έκαναν λόγο για την ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης και καλής γειτονίας που στόχο έχει τόσο την τουριστική όσο και την οικονομική τόνωση της Χίου αλλά και του Τσεσμέ.

Χαρακτηριστικό του καλού κλίματος αλλά και της διάθεσης των γειτόνων να συνεργαστούν με το νησί μας, είναι το γεγονός ότι μέσα σε δύο ημέρες, κλείστηκαν εμπορικές συμφωνίες μεταξύ επιχειρηματιών του νησιού και εκπροσώπων επιχειρήσεων του Τσεσμέ, της Σμύρνης και των Αλατσάτων που αφορούν κυρίως την εξαγωγή χιώτικων τοπικών προϊόντων αλλά και ανταλλαγή στον τομέα των υπηρεσιών.

Mustafa Cenger

«Η αδελφότητα, η φιλία και η καλή γειτονία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην περιοχή μας. Είναι χαρά για εμάς τους δύο λαούς να ξυπνάμε κάθε πρωί και να αντικρίζουμε ο ένας τον άλλον όχι σαν εχθροί αλλά σαν καλοί φίλοι.

Η σημερινή παρουσία των κατοίκων και των φορέων των δύο πλευρών στον Τσεσμέ σηματοδοτεί μία νέα εποχή, πρωτεργάτες της οποίας ήταν ο αείμνηστος Γ. Καλουτάς και ο πρώην δήμαρχος Χίου Μάρκος Μεννής.

Η σημερινή σας παρουσία εδώ συμβολίζει ότι έχουμε αφήσει πίσω όλα όσα μας χωρίζουν σαν λαούς αλλά και όσα έγιναν πριν πολλά χρόνια», ανέφερε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου του Τσεσμέ Mustafa Cenger.

Δημήτρης Κυτριλάκης

«Ειλικρινά χαίρομαι που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους και αδερφούς. Θέλω να μεταφέρω ένα θερμό μήνυμα φιλίας και συνεργασίας στους κατοίκους του Τσεσμέ.

Με την άφιξή μας στον Τσεσμέ και την υπογραφή της δεύτερης φάσης της αδερφοποίησης αρχίζουμε να ενεργοποιούμε μία σειρά δράσεων που έχουμε προγραμματίσει. Η παρουσία μας σηματοδοτεί τη βούληση να προχωρήσουμε μαζί και να στηρίξει ο ένας τον άλλον.

Εντός των προσεχών ημερών συνάδελφοί μου από τη Χίο, θα σας επισκεφθούν προκειμένου να κάνουμε πράξη τον κύριο όρο του πρωτοκόλλου για δημιουργία κοινών τουριστικών πακέτων Χίου – Τσεσμέ και αντίστροφα», ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων Χίου Δ. Κυτριλάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 85 περίπου μέλη της ελληνικής αποστολής, όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον Τσεσμέ, τα Αλάτσατα, την Κάτω Παναγιά, το Reisdere, την Ερυθραία και άλλες περιοχές όπου έζησαν και δραστηριοποιήθηκαν οι Έλληνες μέχρι και την πρώτη εικοσαετία του 20ου αιώνα. 

Όλες οι φωτογραφίες και στο FACEBOOK του "Πολίτη"

 


Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ