4.8.2015 22:14

Με σοβαρές ελλείψεις τα τελωνεία σε Χίο και Λέσβο

Αυξημένη κατά χιλιάδες η κίνηση στα τελωνεία της περιφέρειας, αυξημένες και οι αρμοδιότητες των εργαζομένων σε αυτά. Με ελέγχους που πρέπει να γίνονται σε σκάφη και σε επιχειρήσεις αλλά και με την 2η πύλη εισόδου που λειτουργεί στην Πέτρα Λέσβου χωρίς καμία ενίσχυση σε προσωπικό. 14 άτομα όλα κι όλα στο τελωνείο Μυτιλήνης, τρέχουν να καλύψουν όλες αυτές τις ανάγκες. «Το 1994 λειτουργούσαμε την υπηρεσία με 40 άτομα τώρα έχουμε μείνει 14» είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος της 9ης τελωνειακής Περιφέρειας Λέσβου Λήμνου και Χίου Παναγιώτης Μανωλάκας.

«Από αυτούς οι 2 εξυπηρετούν την πύλη εισόδου στην Πέτρα και οι υπόλοιποι μοιρασμένοι στις υπηρεσίες εντός της πόλης της Μυτιλήνης. Χειρότερη η κατάσταση στη Χίο που εκεί οι αφίξεις Τούρκων επισκεπτών ξεπέρασαν τις 21 χιλιάδες τον Ιούλιο αφού σε ημερήσια βάση έρχονται 7-8 καραβάκια την ημέρα. Και δεν είναι μόνο οι έλεγχοι των επισκεπτών, αρμοδιότητές μας είναι και έλεγχοι στο λαθρεμπόριο, στα σκάφη και μάλιστα με επιτυχίες στο ενεργητικό των νησιώτικων υπηρεσιών. Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι γίνεται όσο το δυνατό καλύτερος έλεγχος αλλά είναι ελλιπής αφού οι υπηρεσίες έχουν μείνει χωρίς προσωπικό. Η υπηρεσία κεντρικά είναι ενημερωμένη αλλά αυτό που την ενδιαφέρει είναι τα έσοδα από τα τελωνεία». 

ΠΗΓΗ: ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ