6.3.2014 11:21

Με σκληρή διαπραγμάτευση

• Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΣΤΗΝ «ΚΙΒΩΤΟ» ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΙΠΟΥΣ

Πλούσιο παρασκήνιο κρύβει πίσω της η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των τουριστικών εγκαταστάσεων του Αίπους στην «Κιβωτό του κόσμου». Η αιτία της πολύμηνης καθυστέρησης κρύβεται πίσω από μια πολύ σκληρή διαπραγματευτική μάχη μεταξύ της διοίκησης της «Κιβωτού» και της αντίστοιχης της «Προμηθευτικής».

Πέρα από την ανθρωπιστική και την αναπτυξιακή διάσταση του θέματος υπάρχει και η οικονομική πτυχή. Για την «Προμηθευτική» οι εγκαταστάσεις του Αίπους είναι το πιο ακριβό περιουσιακό της στοιχείο. Κινδύνευε με απαξίωση και τη φθορά του χρόνου, όμως δεν έπαυε να αποτελεί εν δυνάμει πηγή εισοδήματος για την Εταιρεία, από την ώρα που για την ολοκλήρωση της υποδομής έχει ξοδέψει ένα κάρο λεφτά. Με τι ψυχή να το παραδώσει, έστω κι αν επρόκειτο για ευγενή σκοπό;

Από την ημέρα ανάληψης της προεδρίας από το Μ. Μεννή φάκελοι προτάσεων και αντιπροτάσεων μεταφέρονταν από τον εκπρόσωπο της μιας Εταιρείας στον εκπρόσωπο της άλλης, με σκοπό ούτε η «Κιβωτός» να εξουθενωθεί και να της επιτραπεί να εκτελέσει ανεμπόδιστα τους σκοπούς της, ούτε η «Προμηθευτική» να ζημιωθεί ανεπανόρθωτα οικονομικά από το επιστέγασμα μιας συμφωνίας.

Έχω δε την εντύπωση ότι, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, όλοι τους μοιάζουν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Το οποίο θα είναι σίγουρα πολλαπλασιαστικό, αν η εγκατάσταση των παιδιών γίνει χωρίς προβλήματα και ξαφνικά αφομοιωθεί μια πολύ δυναμική ομάδα 100 νέων ανθρώπων στο πληθυσμιακό δυναμικό του Βροντάδου. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ