13.3.2015 12:17

Με σηματοδότες η «παράκαμψη» της μετατόπισης

• ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ «ΕΔΕΙΞΕ» ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΓΩΡΙΑ Η Υ.Π.Α.

Την πρόθεση της δημοτικής αρχής να … επικαιροποιήσει την αγωνία της για την υπόθεση του αεροδρομίου ανέδειξε η χθεσινή επίσκεψη του δημάρχου Χίου στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Ο κ. Βουρνούς σε σύσκεψη με το διοικητή και υπηρεσιακά στελέχη της Υπηρεσίας ενημερώθηκε για την πορεία των ανοιχτών θεμάτων του αεροδρομίου κι άκουσε τα στελέχη της Υ.Π.Α. να μεταβιβάζουν την ευθύνη στην καθυστέρηση της προκήρυξης του έργου της κατεδάφισης των εμποδίων, της ισοπέδωσης και της περίφραξης του «clear way» στην αδυναμία της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Υποδομών να εγκρίνει πριν το τέλος του 2014 τα εντάλματα προανάληψης του έργου. Μέχρι σήμερα τα εντάλματα δεν έχουν αποσταλεί εκ νέου από την Υπηρεσία, κάτι για το οποίο τα στελέχη της δεσμεύτηκαν στο δήμαρχο Χίου να συμβεί σύντομα.

Η μελέτη

Το επιτελείο της Υ.Π.Α. ξεκαθάρισε ωστόσο στον κ. Βουρνού ότι από μόνη της η εκτέλεση του προαναφερόμενου έργου δεν εγγυάται την ασφάλεια των πτήσεων αν δεν έχει προηγηθεί η μετατόπιση της παραλιακής οδού. Χρήματα για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου θα βρεθούν μέσα από τη νέα Προγραμματική Περίοδο, διαβεβαίωσαν τον κ. Βουρνού, ωστόσο δεν υπάρχει πρόβλεψη χρηματοδότησης της μελέτης του έργου, λύση που επίσης θα πρέπει να δώσει το Υπουργείο Υποδομών, καθώς η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν το έχει εντάξει στις προτεραιότητες της.

Ως προσωρινή εναλλακτική λύση για τη διασφάλιση του «clear way» μελετάται η διακοπή της κυκλοφορίας στην παραλιακή με σηματοδότες τις ώρες των πτήσεων και η διοχέτευση των διερχόμενων οχημάτων σε άλλες παρακείμενες οδούς. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ