5.9.2013 14:12

Με προβλήματα ο αγιασμός στα σχολεία

ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΜΙΚΕΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα απέναντι του βρίσκεται ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Μ. Γιαννάρας που κυριολεκτικά στο παρά πέντε πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς προσπαθεί να ξεπεράσει προβλήματα που έχουν προκύψει στη λειτουργία των σχολείων.

Σκούπα και φαράσι στην Καλλιμασιά

Καρά γιαπί είναι ακόμη το Δημοτικό σχολείο της Καλλιμασιάς. Ο αγιασμός είναι την ερχόμενη εβδομάδα κι ακόμη το σχολείο στο οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο της επέκταση των σχολικών αιθουσών του, μόνο με σχολείο δε μοιάζει.

Τα μπάζα και τα φερτά υλικά βρίσκονται παντού και χρειάστηκαν εκκλήσεις από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στον πρόεδρο της Δημοτικής επιτροπής και τον δήμαρχο για να επιστρατευτούν τις επόμενες μέρες καθαρίστριες και άλλο προσωπικό για τον καθαρισμό του σχολείου, ώστε να είναι έτοιμο και πάνω από όλα ασφαλές για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. «Αποφασίσαμε ότι θα συνεπικουρήσουν και εργαζόμενοι από άλλα σχολείο έτσι ώστε να είναι καθαρό το Δημοτικό Σχολείο Καλλιμασιάς για τον αγιασμό», δεσμεύθηκε μέσω του «π» ο Μ. Γιαννάρας.

Χωρίς κτίριο το 4Ο Νηπαγωγείο

Μέχρι και χθες κανένας από τους γονείς τα παιδιά των οποίων θα έπρεπε στις 11 του μήνα να παρουσιαστούν στο 4ο Νηπιαγωγείο, δεν ήξεραν πού θα λειτουργούσε το σχολείο.

Κυριολεκτικά στο παρά πέντε, σήμερα, φαίνεται πως θα επέλθει συμφωνία μεταξύ του Δήμου κι ενός ιδιοκτήτη ακινήτου στη Φάρκαινα όπου θα στεγαστεί το σχολείο. «Υπήρχε μια οικονομική διαφορά. Τελικά φαίνεται πως θα καταλήξουμε σε συμφωνία. Το κτίριο είναι έτοιμο κι αμέσως θα αρχίσει η μεταφορά. Θεωρώ ότι όλα θα είναι έτοιμα για τον αγιασμό» δήλωσε με υπέρμετρη ίσως αισιοδοξία ο κ. Γιαννάρας.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ