8.10.2013 11:10

«Με μισή ΣΑΤΑ, δεν γίνεται δουλειά»

140.000 ΕΥΡΩ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Με εμβαλοματικές λύσεις προσπαθεί ο Δήμος Χίου, να παρέμβει σε δεκάδες σχολεία του νησιού που έχουν ανάγκη από άμεσες επισκευαστικές εργασίες. Έτσι εξαιτίας της έλλειψης πιστώσεων η Ενιαία Επιτροπής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιστρατεύει τις πιστώσεις από τη ΣΑΤΑ σχολείων προκειμένου να πραγματοποιήσει μικρής κλίμακας εργασίες σε 15 περίπου κτιριακά συγκροτήματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Μ. Γιαννάρα οι μηχανικοί των υπηρεσιών του Δήμου θα έχουν ολοκληρώσει τη σχετική μελέτη μέχρι τέλος του μήνα μέσα από την οποία θα φανεί το είδος και το μέγεθος των εργασιών που απαιτούνται σε καθένα από τα σχολεία που αντιμετωπίζει πρόβλημα.

«Κάθε χρόνο η ΣΑΤΑ συνεχώς μειώνεται. Έτσι φέτος έχουμε στα χέρια μας 140.000 ευρώ με τα οποία θα προσπαθήσουμε να παρέμβουμε εκεί όπου υπάρχει ανάγκη. Βέβαια αυτά τα χρήματα δεν επαρκούν. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μηχανικοί μου μεταφέρουν ότι για τις απαραίτητες εργασίες χρειάζονται περίπου 500.000 ευρώ. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι με αυτά τα χρήματα δεν μπορούμε να κάνουμε ιδιαίτερα πράγματα», είπε στον «π» ο κ. Γιαννάρας. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ