26.3.2022 13:46

Με λαμπρότητα η 25η Μαρτίου στα ηρωικά Ψαρά

Με λαμπρότητα τελέστηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου, στο νησί μας.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τελέστηκαν η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία κατά τη διάρκεια των οποίων παρέστησαν οι δημοτικές και στρατιωτικές αρχές, αντιπροσωπείες των συλλόγων του νησιού, καθώς και οι μαθητές των σχολείων, συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.

Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, αναφερομένου στα ιστορικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, έγινε από τον κ. Αριστείδη Βασιλόπουλο, προϊστάμενο του Δημοτικού Σχολείου Ψαρών.

Κατά μήκος της παραλιακής οδού παρέλασαν, τιμώντας τους πεσόντες και τους ήρωές μας οι μαθητές των σχολείων μας.

Στη συνέχεια, στην πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τη Δημοτική Αρχή, τον Αρχιφύλακα του Στρατιωτικού Φυλακίου, τον προϊστάμενο του Αστυνομικού Σταθμού, τον προϊστάμενο του Λιμενικού Σταθμού, τον εκπρόσωπο του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, τον εκπρόσωπο του Γυμνασίου – Λυκειακών τάξεων, την εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Κωνσταντίνος Κανάρης», την εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αδελφότης Ψαριανών» και την Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων.

Βάσει προγράμματος, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Απαγγελίες ποιημάτων και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τους μαθητές των σχολείων, πήραν τη σκυτάλη, στην Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος. Η λήξη της τελετής σήμανε με το κέρασμα από το Δήμο Ηρωικής Νήσου Ψαρών σε όλους τους συμμετέχοντες και παριστάμενους. 

Τελετάρχης ορίστηκε ο καθηγητής φυσικής αγωγής του Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων Ψαρών κ. Αθανασιάδης Γεώργιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά, ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών κ. Κωνσταντίνος Βρατσάνος δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις, επειδή διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και όφειλε να τηρήσει όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα. Τον αντικατέστησε η Αντιδήμαρχος κ. Μαργαρίτα Δημητρέλη.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ