7.11.2012 17:42

Με κομπρεσέρ καθάρισαν το δίκτυο!

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΟΝΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1970 ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΒΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ

Όχι απλά μερικές ποσότητες μπάζων και σκουπιδιών αλλά αρκετούς τόνους, ακόμη και τσιμέντου, αφαίρεσαν συνεργεία της ΔΕΥΑ Χίου από το φραγμένο δίκτυο της Απλωταριάς και του τούρκικου αγωγού.
Η δυσκολία των συνεργείων ήταν μεγάλη, καθώς μηχάνημα δεν μπορούσε να περάσει μέσα στον αγωγό. Έτσι για αρκετές μέρες εργάτες της Εταιρίας με κομπρεσέρ και φακούς κατέβηκαν στο υπόγειο δίκτυο και ξεκίνησαν τις εργασίες αφαίρεσης των μπαζών, που προκάλεσαν, προφανώς, πολλές φορές την ασφυξία του, με αποτέλεσμα τα γνωστά πλημμυρικά φαινόμενα.
«Έσπασαν τόνους από υλικά που είχαν πήξει και είχαν προκαλέσει ασφυξία στην κυκλοφορία του νερού. Δεν είναι μια δουλειά που συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Μέχρι και τσιμέντα βρήκαμε! Αυτό σημαίνει ότι από παλαιότερες εργασίες, ίσως και από τα νεότερα κτίσματα της Απλωταριάς μετά το ‘70, είχαν ρίξει στον αγωγό τσιμέντα. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με όσα πετάγαμε καθημερινά άθελά μας ή με όσα ο Καλοπλύτης κατέβαζε σε κάθε έντονη βροχή, προκάλεσαν φράξιμο που πραγματικά είναι πρωτοφανές», δηλώνει στον «π» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Χίου, Μιχ. Φυτούσης.
 
Μέχρι το Σάββατο
Όπως επισημαίνει η ΔΕΥΑ Χίου, οι εργασίες καθαρισμού θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Σάββατο. «Στο μεγαλύτερο μέρος το φράξιμο έχει αποκατασταθεί. Τα συνεργεία περπάτησαν το δίκτυο όσο περισσότερο είναι εφικτό και παρενέβησαν στα σημεία όπου υπήρχε πρόβλημα. Θεωρώ ότι η κατάσταση δεν έχει καμία σχέση πλέον με όσα συναντήσαμε τις πρώτες ημέρες. Και πάλι όμως, εάν διαπιστωθεί οποιοδήποτε πρόβλημα, τα συνεργεία γνωρίζουν και μπορούν να παρέμβουν», τονίζει ο κ. Φυτούσης.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως επισήμαναν οι εργάτες που κατέβηκαν στο υπόγειο δίκτυο, θα ήταν αρκετά δύσκολο να εντοπιστεί το εκτεταμένο φράξιμο, εάν δεν είχε ξηλωθεί προηγουμένως το οδόστρωμα του δρόμου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ