20.1.2014 16:19

Με «Καθαρά Χέρια» το CHIOS CHANDRIS HOTEL

Τη συνεργασία του με την μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ» ανακοίνωσε το ξενοδοχείο CHIOS  CHANDRIS  HOTEL.

Αντικείμενο  της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Καθαρά Χέρια» είναι η με κάθε πρόσφορο και νόμιμο τρόπο συλλογή υπολειμμάτων σαπουνιού και έπειτα από ανακύκλωση και απολύμανση, η μετατροπή τους σε νέα σαπούνια και προώθησή τους σε φτωχές οικογένειες, σε σχολεία, σε γηροκομεία, κοινωνικά παντοπωλεία, καθώς και σε φτωχά κράτη, εκτός Ελλάδος.

Όσο εύκολο, απλό και μικρής σημασίας εάν ακούγεται για κάποιους το πλύσιμο των χεριών, οι ειδικοί το θεωρούν ζωτικής σημασίας συνήθεια. Επειδή τα χέρια λειτουργούν ως φορείς που μεταφέρουν παθογόνους παράγοντες της νόσου από άνθρωπο σε άνθρωπο, είτε μέσω της άμεσης επαφής ή έμμεσα μέσω επαφής με επιφάνειες, όταν δεν πλένονται με σαπούνι, μπορεί να μεταφέρουν βακτηρίδια, ιούς και παράσιτα εν αγνοία μας. Για την ακρίβεια, γιατροί αναφέρουν με στατιστικά στοιχεία ότι, το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι μπορεί να μειώσει τους θανάτους από διάρροια κατά σχεδόν 50% και τους θανάτους από οξείες λοιμώξεις του αναπνευστικού κατά 25%.

Τα «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ» είναι η πρώτη οργάνωση αυτού του είδους στην Ελλάδα. Στην Αμερική υλοποιείται το πρόγραμμα με μεγάλη ανταπόκριση εδώ και τρία χρόνια, καθώς επίσης και στην Κίνα. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ