5.11.2021 20:49

Με καταγγελίες κατά «ΣυμμαΧίας Αξιών» η παραίτηση Μεννή (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν είμαι λαγός του Κάρμαντζη- Παραιτούμαι για λόγους υγείας και ας πουν ότι θέλουν»

Στα βασικά ερωτήματα που συνόδευσαν την παραίτησή του από τη θέση τόσο του Συμβούλου της «ΣυμμαΧίας Αξιών» όσο και από τη θέση της «Προμηθευτικής», κλήθηκε να απαντήσει κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο ζωντανό διαδικτυακό Podcast του «π», ο Μάρκος Μεννής.

«Έχω προβλήματα υγείας…»

Αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του, ο κ. Μεννής, επεσήμανε ότι πριν λίγο καιρό υπέστη εγκεφαλικό ενώ πλέον αντιμετωπίζει και προβλήματα όρασης.

Παράλληλα εξήγησε ότι, πριν ακόμα από την εκλογή του, είχε καταστήσει σαφές ότι, θα παραιτηθεί το αργότερο σε έναν χρόνο.

«Δεν έχω να προσφέρω κάτι άλλο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η Προμηθευτική έχει μπει σε μία τροχιά, έχει συμμαζευτεί σαν εταιρεία και έχουν δρομολογηθεί τα επόμενα βήματα», εξήγησε  ο πρώην Δήμαρχος και συνέχισε: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο τίμιο πολιτικά πράγμα όταν κάποιος έχει κάποιο πρόβλημα να το πει και να αποχωρήσει».

«Δεν παίρναμε συλλογικές αποφάσεις»

Από τα λεγόμενα του Μάρκου Μεννή, δεν έλλειψαν ούτε οι αναφορές και τα καρφιά προς την παράταξη Τριαντάφυλλου, αποκαλύπτοντας ότι το «γυαλί» είχε ραγίσει προ πολλού.

«20 χρόνια Δήμαρχος και 30 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, ποτέ δεν κάναμε Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς προσυνεδρίαση, χωρίς να συζητήσουμε και να πάρουμε συλλογικές αποφάσεις. Το να με παίρνει τηλέφωνο ο Νικολής ο Νύκτας ή ο Κώστας Τριαντάφυλλος και να μου λένε, θα πάμε ή δεν θα πάμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και να εξευτελίζεται ένας θεσμός, είναι κάτι με το οποίο διαφωνώ κάθετα», ανέφερε.

«Ναι στη συνεργασία με Κάρμαντζη»

Εκτός των άλλων, ο πρώην Δήμαρχος ξεκαθάρισε τη θέση του, λέγοντας ότι, είναι υπέρ της συνεργασίας μεταξύ των παρατάξεων Τριαντάφυλλου- Κάρμαντζη, τονίζοντας ότι, δεν είναι δυνατόν κάποιος να τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής αλλά να κλείνει διαύλους επικοινωνίας.

«Δεν είμαι λαγός του Δημάρχου»

Τέλος αναφέρθηκε στα σχόλια στελεχών της παράταξης Τριαντάφυλλου, διερωτώμενος:

«Αν ήμουν λαγός του Κάρμαντζη, θα ήμουν με την πλευρά Κάρμαντζη. Εγώ προτιμώ να παραιτηθώ και να φύγω. 2,5 χρόνια που ήμουν Δημοτικός Σύμβουλος ήμουν καλός και τώρα κάποιοι βγαίνουν και γράφουν ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα;».

Ανεξαρτητοποιείται ο Νίκος Ξυλάς

Να σημειωθεί πάντως ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Θοδωρή Πυλιώτη για την ΕΡΑ Αιγαίου, ο αντικαταστάτης του κ. Μεννή, Νίκος Ξυλάς προτίθεται να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη Τριαντάφυλλου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ