14.10.2015 11:13

Με ιδιωτική πρωτοβουλία η σίτιση των μεταναστών

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ καπ. ΛΟΥΚΑ ΚΤΙΣΤΑΚΗ

Τη σκυτάλη από την «Αποστολή» παίρνει από σήμερα ο καπ. Λουκάς Κτιστάκης που ενέκρινε την εκταμίευση ποσό 15.000 ευρώ για τις ανάγκες σίτισης των μεταναστών στο Μερσινίδι.

Το κενό που άφησε πίσω της η πολιτεία με την απόφασή της να μην εγκρίνει τις δαπάνες της Αστυνομίας για τη σίτιση των προσφύγων έρχεται πλέον να καλύψει η ιδιωτική πρωτοβουλία, με δεδομένο ότι τα περιθώρια έχουν πλέον στενέψει επικίνδυνα.

Η διαφορά ωστόσο έγκειται στο γεγονός ότι η Αστυνομία αποφάσισε να μειώσει αντικαταστήσει τα πλήρη γεύματα των μεταναστών προκειμένου τα κονδύλια να διαρκέσουν για περισσότερο χρόνο. Έτσι ενώ καθημερινά για τον κάθε μετανάστη δαπανούταν περί τα 6 ευρώ, αποφασίστηκε το ποσό να μην ξεπεράσει τα δύο ευρώ ανά άτομο.

Όπως εξήγησε ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Δ. Αυγερινός η μέριμνα των αρχών επικεντρώνεται στο «να μην πεινάσει κανένας πρόσφυγας», στα κέντρα υποδοχής. Έτσι με το συγκεκριμένο ποσό θα εξασφαλιστεί νερό και δύο σάντουιτς την ημέρα για κάθε άτομο.

Στο περίμενε ο ΟΗΕ

Ερωτώμενος για την εμπλοκή του ΟΗΕ στο ζήτημα της σίτισης ο κ. Αυγερινός απάντησε ότι θα πρέπει πρώτα να εξαντληθούν όλοι οι διαθέσιμοι πόροι και οι μέθοδοι χρηματοδότησης της σίτισης κι έπειτα να παρέμβει ο Διεθνής Οργανισμός μέσω της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ