31.1.2017 15:11

Με γεμάτη ατζέντα η Χρ. Καλογήρου στις Οινούσσες

Για σημαντικά έργα των Οινουσσών, όπως η κατασκευή λιμνοδεξαμενής και διυλιστηρίου για την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης του νησιού στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, όπως και για την άμεση προετοιμασία μονάδας επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμού Οινουσσών, έργο σημαντικό για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, συζήτησαν σήμερα κατά τη διάρκεια επίσκεψης της στις Οινούσσες, η Χρ. Καλογήρου, συνοδευόμενη από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γιάννη Ξενάκη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νησί, η Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Οινουσσών κ. Στέφανο Βογιατζή, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κυριάκο Θεοδωράκη, και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κώστα Λιγνό και συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με την αναπτυξιακή προσπάθεια που γίνεται στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ιδίως στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων. Επίσης, συζητήθηκαν οι δυνατότητες αξιοποίησης ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών πόρων καθώς και τρόποι ενίσχυσης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο περιπατητικός, με τη χάραξη και δημιουργία μονοπατιών στο νησί.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι έχουν ήδη εξασφαλιστεί οι πόροι και έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο»  το έργο «Βελτίωση υποδομών επαγγελματικής εκπαίδευσης– εξοπλισμός Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού Χίου και Οινουσσών», συνολικού προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ.

Στη συνέχεια η κα. Καλογήρου επισκέφθηκε το έργο ανάπλασης και αναβάθμισης της παραλιακής ζώνης του οικισμού των Οινουσσών, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από πόρους του Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ