Πριν 24 λεπτά

Με φωνή και τέχνη, οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χίου ενάντια στην έμφυλη βία

Μαθητική δράση ευαισθητοποίησης με δρώμενα, εικαστικά έργα και μουσική στην Απλωταριά

Τη φωνή τους ενάντια στην έμφυλη βία θα υψώσουν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χίου «Λιβάνειο», το πρωί της 25ης Νοεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, συμμετέχοντας σε μία συμβολική δράση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ., στον δρόμο της Απλωταριάς.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ενεργός Πολίτης», με τους μαθητές να παίρνουν αφορμή από το Σύνταγμα της Ελλάδας, προκειμένου να αναδείξουν την αξία του σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ανάγκη προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το δρώμενο που θα παρουσιαστεί, συνοδευόμενο από εικαστικά έργα των μαθητών, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για το ζήτημα της έμφυλης βίας, η οποία λαμβάνει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις στη σύγχρονη κοινωνία.

Παράλληλα, θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια με επίσημα στατιστικά στοιχεία που αποτυπώνουν την έκταση του προβλήματος, ενώ η χορωδία του σχολείου θα ερμηνεύσει τραγούδια με θέμα την κακοποίηση των γυναικών, ενισχύοντας έτσι το συγκινησιακό φορτίο της δράσης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.

Ειδήσεις σήμερα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ