13.5.2016 16:13

Με επιτυχία η εσπερίδα του νυχτερινού ΕΠΑ.Λ.

Με επιτυχία διοργανώθηκε η Εσπερίδα του νυχτερινού ΕΠΑ.Λ. με θέματα  «Άχρηστο για σένα; Χρήσιμο για μένα» & «Ηλιακό Σύστημα για Θέρμανση και Ψύξη Νερού». Στην εσπερίδα αρχικά ο διευθυντής του σχολείου Γ. Κλούβας  υποδέχθηκε τους προσκεκλημένους εκφράζοντας τις ευχαριστίες του και σημειώνοντας την σημασία της Περιβαλλοντικής Αγωγής και την πλούσια και υψηλής ποιότητας παράδοση που συνεχίζει το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Χίου, ως ο τρέχων τύπος σχολείου της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη Χίο, στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Στην συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς εκ μέρους του Επιμελητήριου Χίου ο κος Γεωργούλης ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα την σημασία των δυο θεμάτων που εκπονήθηκαν για την κοινωνία μας και ότι οι προσπάθειες αυτές θα πρέπει να συνεχισθούν, ενώ συνεχάρη τους συντονιστές και συνεργαζόμενους εκπαιδευτικούς της εσπερίδας και τις ομάδες τους. Στο τέλος δε της εσπερίδας πρότεινε και τη συνεργασία του Επιμελητήριου για την επόμενη σχολική χρονιά με το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. σε θέμα κοινής αποδοχής. Στη συνέχεια εκ μέρους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρθηκε χαιρετισμός της Διευθύντριας κας Βλυσίδου ενώ την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης εκπροσώπησε ο κος Καρατζάς.

Ακολούθησε η παρουσίαση του πρώτου Προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής το οποίο είχε ως βάση τον ανακυκλωτικό χαρακτήρα των υλικών. Η ομάδα στο πρόγραμμα αυτό χρησιμοποιώντας υλικά που θεωρούνται γενικώς άχρηστα τα μεταμόρφωσε σε χρήσιμα εξηγώντας τον τρόπο αλλά δείχνοντας και το αποτέλεσμα της εργασίας τους. Να σημειωθεί ότι αφού πούλησαν τα πρώτα τους έργα αγόρασαν υλικά για τα επόμενα έργα τους και τα χρήματα που τελικά μαζεύτηκαν διέθεσαν στην κιβωτό του κόσμου.

Στη συνέχεια ακολούθησε εισαγωγή για την παρουσίαση του δεύτερου προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής την οποία εκφώνησε ο κος Χατζησταμάτης Κωνσταντίνος-Βίκτωρ ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στον σκοπό της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και στην ολιστική αντιμετώπιση του εκάστοτε θέματος που πραγματεύεται. Στην συνέχεια απήντησε στον ερώτημα αν «Υπάρχει τόσο έντονο πρόβλημα με το περιβάλλον ώστε να αποτελεί πυλώνα των εξωσχολικών δραστηριοτήτων η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση /Αγωγή;» τεκμηριώνοντας την απάντησή του μέσα από τις παγκόσμιες εξελίξεις για την κλιματική αλλαγή. Ακολούθησε η επιγραμματική σημασία της ενέργειας για τον άνθρωπο και η εμπλοκή του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. ως άξιος συνεχιστής των προκατόχων σχολείων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε θέματα Ήπιων Μορφών Ενέργειας. Τέλος αναφέρθηκε στο τι και πως θα παρουσιασθεί ευχαριστώντας: το Υπουργείο Παιδείας για την ύπαρξη του θεσμού των εξωσχολικών δραστηριοτήτων, την  Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, τον  Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων, την Υπεύθυνη Εξωσχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Χίου, τον Διευθυντή και τον Σύλλογο Καθηγητών του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. για τη στήριξή τους στο Πρόγραμμα, τον Διευθυντή του 1ου ΕΚ Χίου για την συμπαράστασή του  καθώς και τους συνεργάτες καθηγητές του Προγράμματος και την ομάδα του. Ακολούθησε παρουσίαση από την ομάδα η οποία μέσα από κατασκευές προηγούμενων ετών δημιούργησε μια εγκατάσταση που με τη βοήθεια μιας βαρυτικής δεξαμενής νερού και της ηλιακής ενέργειας δίνει ζεστό και κρύο νερό. Το πώς, το γιατί αλλά και το αποτέλεσμα της δημιουργίας τους είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ελεύθερα οι προσερχόμενοι στη συνέχεια και στον Εργαστηριακό χώρο των Υδραυλικών που παρουσιάσθηκε η εγκατάσταση.

Η Εσπερίδα έκλεισε με ευχαριστίες προς όλους τους παρευρισκόμενους.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ