12.12.2019 10:17

Με επιτυχία η πρώτη συνάντηση της Σχολής Γονέων στις Οινούσσες

Με ιδιαίτερα σημαντική συμμετοχή και αποδοχή πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Σχολής Γονέων για τους γονείς του Δημοτικού Σχολείου Οινουσσών.

Η συνάντηση -η πρώτη από τις 8 συνολικά- έγινε στο Πνευματικό Κέντρο με ομιλήτρια και συντονίστρια την συνεργάτιδα του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Χίου ψυχολόγο κα Στεριανή Μαχαίρα.

Θα έχει βιωματικό χαρακτήρα και είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει ουσιαστικά τους γονείς στο δύσκολο έργο της ανατροφής των παιδιών. Είναι η πρώτη από τις δράσεις, που εγκαινιάζουν μια νέα πολλά υποσχόμενη συνεργασία μεταξύ των Δήμων Οινουσσών και Χίου.

Επικεφαλής της ομάδας ψυχολόγων και στελεχών του Κέντρου Κοινότητας ήταν ο Αντιδήμαρχος Χίου κ. Γιώργος Πατεριμός, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Οινουσσών κ. Γιώργο Δανιήλ και την Εντεταλμένη Σύμβουλο σε θέματα πρόνοιας κα Κατερίνα Καββάδα και συζήτησαν τους τομείς της συνεργασίας των δύο ΟΤΑ στα ζητήματα ευθύνης του.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε να εκκινήσει μια ακόμη συνεργασία με τη συμβουλευτική δομή γυναικών του Δήμου Χίου, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου στο χώρο του εκπαιδευτηρίου.

Τέλος θα εξεταστεί η δυνατότητα λειτουργίας Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, κατά τα πρότυπα των αντίστοιχων επιτυχώς λειτουργούντων στη Χίο.

Ο Δήμαρχος Οινουσσών ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, αλλά κυρίως τον κ. Γ. Πατεριμό για την άμεση ανταπόκριση και τον επιτυχή συντονισμό των πρώτων δράσεων και τον προσκάλεσε μαζί με τους διοργανωτές του αγώνα δρόμου για τον Αυτισμό να πραγματοποιήσουν την επόμενη αθλητική διοργάνωση τον Απρίλιο του 2020 στις Οινούσσες.

Η επόμενη συνάντηση της Σχολής Γονέων θα γίνει στις 16 Ιανουαρίου 2020, ενώ προγραμματίζεται την ίδια ημέρα ανάλογη και για τους γονείς του Γυμνασίου-Λυκείου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ