6.9.2013 10:43

Με επίκεντρο τη Θεία Λειτουργία

Με την έννοια της Θείας Λειτουργίας και πως αυτή μετουσιώνεται σε ευλογία για το ποίμνιο αλλά και τους Ιερείς ασχολήθηκε το σώμα της Ιερατικής Σύναξης της Ι.Μ. Χίου που για τον Σεπτέμβριο συγκλήθηκε στον Άγιο Μάρκο του Βροντάδου, παρόντος του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ι.Μ. Χίου π. Γ. Κωνσταντίνου το θέμα αναλύθηκε διεξοδικά από τον Επίσκοπο Χίου, ο οποίος τροφοδότησε τους ιερείς με έννοιες και ερμηνείες που μέχρι σήμερα παρέμεναν άγνωστες στην πλειονότητα των ιερέων του νησιού.

«Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οι πιστοί ότι για εμάς τους ιερείς του νησιού, οι Ιερατικές Συνάξεις αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια μας. Μαθαίνουμε νέα πράγματα, γινόμαστε καλύτεροι και έτσι ασκούμε τη διακονία μας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού κατανοούμε στο μέγιστο την έννοια της αποστολής μας», σημείωσε ο ίδιος.

Με 2 ημερίδες

Η Ιερατική Σύναξη του Σεπτεμβρίου, η οποία τυχαίνει να είναι και η πρώτη της Ινδίκτου επεφύλασσε και δύο σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με εκδηλώσεις που ετοιμάζει η Ιερά Μητρόπολη Χίου.

Δια στόματος του Μητροπολίτη Μάρκου, ανακοινώθηκε η διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας στις 28 Σεπτεμβρίου με θέμα τη ζωή και το έργο του νεομάρτυρα Αγίου Αγγελή του Αργείου ο οποίος μαρτύρησε στο νησί μας πριν από 200 χρόνια.

Παρουσιάζεται η διακονία

Ειδικής σημασίας με την έννοια της πνευματικής αναγνώρισης όσων στέκονται δίπλα στο έργο της Μητρόπολης του νησιού, είναι και η ημερίδα που διοργανώνεται στις 9/10 στο Ομήρειο όπου μέσα από πλούσιο ψηφιακό υλικό θα παρουσιαστεί η φιλανθρωπική δράση της Μητρόπολης και των εθελοντών που την πλαισιώνουν.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ