28.5.2013 12:55

Με δυο παραπάνω

ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΙΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΘΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ ΦΕΤΟΣ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ Ε.Ο.Τ. ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ

«Αργυρό μετάλλιο» παίρνει και για το 2013 η Ελλάδα σε ό,τι αφορά τη βράβευση των παραλιών και των μαρίνων σχετικά με την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης.

Κι όσο καλή είναι η εικόνα για τη χώρα μας ελάχιστα βελτιωμένη εμφανίζεται για τα νησί μας με μόλις δυο ακόμη προσθήκες στη μοναδική γαλάζια σημαία που είχαμε μέχρι πρότινος στην παραλία του Όρμου του Λω.

Έτσι φέτος Γαλάζια σημαία θα έχουν οι παραλίες Όρμος Λω (ιδιωτική) και Καρφάς και Αγ. Φωτιά ύστερα από τη διαδικασία που κατάφερε κι έφερε επιτυχώς σε πέρας ο αντιδήμαρχος Π. Στεφάνου.

Ο ίδιος όμως για την επόμενη χρονιά έχει βάλει τον πήχη πολύ ψηλά για τα δικά μας δεδομένα προσπαθώντας να αποσπάσει τη συγκεκριμένη διάκριση για δέκα ακόμη παραλίες του νησιού μας.

Συγκεκριμένα ήδη έχουν αποσταλεί δείγματα νερού από τις παραλίες, Τάγμα Δεσπότη, Λιθί, Κώμη, Ν.Ο.Χ., Δασκαλόπετρα, Μ. Λημνιώνας, Μαγεμένα, Γλάροι και Γιόσσωνα.

Οι «Γαλάζιες Σημαίες» ανακοινώθηκαν το Σάββατο σε ειδική τελετή από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη Ελλάδα.

Τι είναι η Γαλάζια σημαία

Η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, στις ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 31 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ