10.3.2016 16:59

Με δέκα προτάσεις στο Interreg ο Δήμος Χίου (BINTEO)

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΛΕΤΩΝ

Δέκα προτάσεις για χρηματοδότηση από το interreg κατέθεσε ο Δήμος Χίου, προς χρηματοδότηση.

Κρατώντας μικρό καλάθι ο δήμαρχος Χίου σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι προφανώς θα εγκριθούν κάποιες λίγες από αυτές τις προτάσεις αλλά και μόνο το γεγονός ότι ο Δήμος Χίου  συμμετέχει σε Interreg μετά από χρόνια και κατάφερε κι έπεισε κι άλλους φορείς να συμπλεύσουν μαζί του και να καταθέσουν από κοινού προτάσεις είναι πολύ σημαντικό. "Έχουμε κατεβάσει δέκα προτάσεις χάρη στη δικτύωση που αναπτύξαμε καταφέραμε και πείσαμε ότι  είμαστε αξιόπιστοι εταίροι για να μας προσεγγίσουν κάποιοι να κατέβουμε μαζί. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία  για τη Χίο και οι προτάσεις περιλαμβάνουν έργα που αφορούν από κοινωνική υποστήριξη μέχρι την ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχείου ή την καταγραφή και αξιοποίηση σε δοκιμασμένη πλατφόρμα των κτιρίων αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος στον Κάμπο." δήλωσε ο Μ. Βουρνούς.

Σημαντικό πρόβλημα τόσο για την ένταξη έργων στο Interrreg και στο ΕΣΠΑ για τον Δήμο Χίου είναι η έλλειψη μελετών. Η τεχνική υπηρεσία μπορεί και έχει προχωρήσει κάποιες μελέτες αλλά αυτό δεν φτάνει, σύμφωνα με τον κ. Βουρνού που προσδοκά όπως και όλοι οι δήμαρχοι σε τροποποίηση από το Υπουργείο του θεσμικού πλαισίου για τις μελέτες.

Παρά ταύτα ο δήμαρχος Χίου είναι αισιόδοξος για την τύχη των προτάσεων της Χίουσ ε ΕΣΠΑ και Interregδηλώνοντας πως "ειδικά το interreg μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ τη Χίο. Είναι ανταγωνιστικά και στα δυο προγράμματα αλλά όταν υπάρχει κάτι ουσιαστικό αναγκαίο και απαραίτητο κι εσύ έχεις ετοιμαστεί γι αυτό θα το πετύχεις".

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ