29.5.2014 13:30

«Με απέλυσαν γιατί ζητούσα απορρυπαντικά για τον καθαρισμό του Νοσοκομείου!»

• ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΣΟΚ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ»

Είχε την … απαίτηση να ζητά απορρυπαντικά, απολυμαντικά και υλικά καθαρισμού για να καθαρίζει τους χώρους του Νοσοκομείου. Το τελευταίο διάστημα σχεδόν καθημερινά εισέπραττε αρνήσεις από την ανάδοχο του έργου, αθηναϊκή εταιρεία και την εκπρόσωπο της. Συνήθως η ίδια αναλάμβανε τους καθαρισμούς στους πιο ευαίσθητους χώρους του «Σκυλιτσείου», μεταξύ των οποίων και το δωμάτιο χημειοθεραπείας.

Πριν λίγες μέρες απολύθηκε για τις … απαιτήσεις της. «Στο Νοσοκομείο εισήχθη περιστατικό φυματίωσης. Ζήτησα από την εκπρόσωπο της εταιρείας καθαριστικά, χλωρίνες και απολυμαντικά. Μου αρνήθηκε. Όταν τη ρώτησα με τι να καθαρίσω τους επικίνδυνους χώρους, πήρα την απάντηση … με νερό. Αρνήθηκα, σκέφτηκα ότι αύριο ή μεθαύριο εισαγωγή στο Νοσοκομείο θα κάνει ένας οικείος μου, ένα πρόσωπο που δεν φταίει σε τίποτα να πληρώσει τις παραλείψεις άλλων», δηλώνει στον «π» η καταγγέλλουσα. Δεν άργησε να φτάσει η απόλυση. Η ίδια ενημέρωσε για τα συμβάντα και τον Επόπτη Εργασίας, που άγνωστο είναι σε ποιο βαθμό θα διερευνήσει την υπόθεση.

Ανάμειξη

«Στις προδιαγραφές του διαγωνισμού ορίζονται ξεχωριστά υλικά καθαριότητας, ειδικοί τύποι σφουγγαρίστρας για κάθε χώρο. Εδώ με την ίδια υλικά που καθαρίζαμε το ακτινολογικό μας υποχρέωναν να καθαρίζουμε και την Παθολογική. Το τελευταίο διάστημα δεν μας πρόσφεραν ούτε γάντια για την προσωπική μας προφύλαξη. Μόνη μου πήγαινα και τα αγόραζα…», περιγράφει τις συνθήκες με τις οποίες γίνονται οι καθαρισμοί στο Νοσοκομείο.

Οι καταγγελίες, από τη στιγμή που έχουν λάβει επίσημη μορφή, είναι αρκετά σοβαρές. Τι έχει κάνει για να τις ελέγξει η επόπτης υγείας, υπάλληλος του Νοσοκομείου; Πως σκοπεύει να τις διερευνήσει η διοίκηση;  Οι δημόσιες διευκρινήσεις είναι πλέον απαραίτητες. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ