12.4.2013 17:42

Με 5 μήνες καθυστέρηση υποδέχονται τους Ικαριώτες

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗ ΧΙΟ ΟΙ 21 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΡΑΧΩΝ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Εκδήλωση για την υποδοχή του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Ραχών Ικαρίας διοργανώνει το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Βολισσού «Μιχ. Παπαμαύρος» την επόμενη Παρασκευή 19 Απριλίουσε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ενότητες Χίου και Σάμου – Ικαρίας.

Το πρόγραμμα  περιλαμβάνει:

12.30: Τελετή υποδοχής των μαθητών της Ικαρίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου

14.00: Παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές και τις μαθήτριες στην πλατεία της Βολισσού, με τη φροντίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βολισσού «Όμηρος». Συμμετέχει η ορχήστρα του Μουσικού Γυμνασίου Χίου.

Στην Ικαριώτικη επίσκεψη  συμμετέχουν 21 μαθητές του Γυμνασίου Ραχών, οι οποίοι την επόμενη μέρα θα επισκεφτούν τα χωριά της νότιας Χίου.

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου το Γυμνάσιο Βολισσού θα πραγματοποιήσει ανάλογη επίσκεψη στις Ράχες Ικαρίας.

Οι μετακινήσεις των μαθητών χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Βορ. Αιγαίου με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Οι εκδηλώσεις ήταν προγραμματισμένες για το Νοέμβριο του 2012, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση των νησιών, αναβλήθηκαν όμως λόγω της ανύπαρκτης τότε ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Είναι ενταγμένες επίσης στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Γυμνασίου Βολισσού «Πτυχές της Ιστορίας της Βολισσού».

Ο στόχος που επιδιώκεται είναι να προβληθεί το ιστορικό γεγονός της συμβολής του εθελοντικού Ικαριακού εκστρατευτικού σώματος στην απελευθέρωση της Χίου, το 1912.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ