11.2.2016 10:25

Μαζική η συμμετοχή των δασκάλων και νηπιαγωγών στην απεργία της 4ης Φεβουαρίου

 Μεγαλειώδη χαρακτηρίζει την συμμετοχή των δασκάλων και των νηπιαγωγών του νησιού μας στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν  ότι το ποσοστό συμμετοχής άγγιξε το 72% στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι τα μέτρα δεν θα περάσουν.

 «Η απεργία στις 4/2/2016 δίνει μήνυμα ελπίδας για τη συνέχεια και την κλιμάκωση του αγώνα! Σε πάνω από 70 πόλεις η εντυπωσιακή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε από δω και πέρα ακόμα πιο αποφασιστικά. Η δύναμη της μεγάλης συμμαχίας του λαού έδειξε ότι χωρίς τους εργαζόμενους δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα. Ούτε συγκοινωνία, ούτε η εκπαίδευση, ούτε το εργοστάσιο, το μαγαζί, το χωράφι.

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι όσα ακούγονται στον κλάδο περί “αναποτελεσματικότητας” ή "ξεπερασμένων μορφών" της απεργίας, ότι “η κυβέρνηση κερδίζει χρήματα από τους απεργούς” και άλλα τέτοια φληναφήματα, έχουν μονάχα σαν στόχο να εγκλωβίσουν την αγανάκτιση, να επιβάλλουν τη σιγή παντού, την υποταγή.

Στη Χίο, χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που απέργησαν, που βγήκαν στο δρόμο, εκείνους που το έκαναν για πρώτη φορά και τους καλούμε σε σταθερή συμμετοχή στο Σωματείο και τον αγώνα διαρκείας. Το ποσοστό συμμετοχής στο νησί μας άγγιξε το 72%. Αυτή η απεργία πρέπει να είναι μόνο η αρχή», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ