21.2.2022 10:21

Η Χίος στους δρόμους ενάντια στη νέα δομή - Όλα τα καλέσματα και οι ανακοινώσεις

Ο ένας μετά τον άλλον οι συνδικαλιστικοί και οικονομικοί φορείς της Χίου προτρέπουν τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή, ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης της Τετάρτης.

Ακολουθούν τα καλέσματα:

Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ Βορείου Αιγαίου

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Β. Αιγαίου στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση που οργανώνουν οι Φορείς για το προσφυγικό στη Χίο και την Λέσβο. Καλούμε τα μέλη μας στις κινητοποιήσεις ενάντια στις διώξεις των νησιωτών στην Πλατεία Ν. Πλαστήρα (Βουνακίου) στη Χίο στις 12μ. και στην Πλατεία Σαπφούς στη Λέσβο στις 12μ.

Καλούμε τους Φορείς- μέλη μας να πάρουν αποφάσεις στήριξης στους συμπολίτες μας που αγωνίστηκαν για να μη μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές προσφύγων και μεταναστών της ΕΕ και των κυβερνήσεων και σήμερα διώκονται. Η καταστολή δεν θα περάσει, θα συναντήσει και πάλι το τείχος των νησιωτών. 

Η κυβέρνηση πριν δύο χρόνια έστειλε τα ΜΑΤ και με τη βία έσπαζαν και προσέβαλλαν, ενώ πρόσφατα επιχείρησε να αποβιβάσει μηχανήματα για την κατασκευή νέας δομής- φυλακής, χωρίς επιτυχία. Αποδείχθηκε έτσι ότι όταν ο λαός είναι αποφασισμένος για το δίκιο του, τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει!

Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου δηλώνουμε και πάλι την αντίθεσή μας στον εγκλωβισμό κυνηγημένων ανθρώπων από τους πολέμους. Τα ΑμεΑ και οι οικογένειές μας είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι με τους συνανθρώπους μας, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους, που καταφθάνουν εδώ άρρωστοι, ανάπηροι από τη φρίκη των πολεμικών επιχειρήσεων για τον πλούτο και τον έλεγχο των χωρών τους. Η κατάσταση αυτή όπως την έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια είναι απαράδεκτη τόσο γι’ αυτούς τους ανθρώπους που θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο όσο και για τους νησιώτες. Το ίδιο απαράδεκτο όμως είναι και το γεγονός ότι η κυβέρνηση αγνοεί την καθολική θέληση των νησιωτών για να κλείσει άμεσα η ΒΙΑΛ, να απεγκλωβιστούν οι άνθρωποι αυτοί από τα νησιά και να μη δημιουργηθεί καμιά νέα δομή φυλακή στη Χίο, ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά. 

Τα Άτομα με αναπηρία γνωρίζουμε από πρώτο χέρι αυτή την πολιτική. Είναι η ίδια που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων επέφερε τις τραγικές συνέπειες από την πανδημία, την άρνηση στελέχωσης των υποδομών υγείας στα νησιά, την εξοντωτική κατάσταση στο εισόδημά μας, που γεννά την ακρίβεια, τις αλλεπάλληλες περικοπές των μνημονίων και όχι μόνο… Τα δισεκατομμύρια ευρώ μπορεί να κυκλοφορούν σε χορό επενδύσεων, όμως δεν περισσεύουν για τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Ειδικά Σχολεία. Οι υποδομές για την αναπηρία θεωρούνται κόστος.

Τα Άτομα με αναπηρία έχουν φωνή! Δεν αποδέχονται αυτή την κατάσταση. Δεν ανεχόμαστε την πολιτική που γεννά, την ανέχεια, τον πόλεμο και τις απειλές, την προσφυγιά. Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους φορείς τους νησιού για να καταργήσουμε τις εξοργιστικές διώξεις σε βάρος εκείνων που βρεθήκαμε δίπλα τους στις μεγάλες κινητοποιήσεις πριν δυο χρόνια, μέχρι και σήμερα.

 Παλεύουμε για το δίκιο μας και θα νικήσουμε!

Σύνδεσμος Κληρικών Ι.Μ. Χίου, Ψαρών και Οινουσσών

Ο Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών συμμετέχει στην κινητοποίηση της Τετάρτης 23/2/2022 και θα δώσει το παρόν του στην ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Βουνακίου στις 12 το μεσημέρι μαζί με όλους τους φορείς που συμμετέχουν και με αποφασιστικότητα ώστε στο θέμα του προσφυγικού/μεταναστευτικού να μην γίνει οτιδήποτε χωρίς τη θέληση του ακριτικού λαού της Χίου. Η θέληση αυτή έχει εκφραστεί με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μικρή δομή καταγραφής και ταυτοποίησης και όχι μόνιμης παραμονής και επί δύο έτη με όλα αυτά τα γεγονότα, τα οποία παραμένουν ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη του χιώτικου λαού.

Επιμελητήριο Χίου

Καλούμε τις τοπικές επιχειρήσεις να στοιχηθούν με το αυτονόητο αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Χιωτών για τερματισμό της ομηρείας ανθρώπινων ψυχών μέσω της προσφυγικής - μεταναστευτικής κρίσης, συμμετέχοντας στη στάση εργασίας την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 από τις 12:00 έως τις 15:00.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στην Κεντρική Πλατεία της Χίου.

Όλοι μαζί μπορούμε να προασπίσουμε το μέλλον μας. Ας βρεθούμε όλοι μαζί για να ακουσθεί καθαρά η φωνή μας.

ΟΕΒΕ ΧΙΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου μετά την εμμονική και αυταρχική στάση της Κυβέρνησης για τη δημιουργία δομής-φυλακής στο νησί μας παρά την εναντίωση της πλειοψηφίας των κατοίκων, ενώνουμε την φωνή μας με τους υγιείς φορείς της Χίου και την Συντονιστική Επιτροπή αιρετών και κατοίκων.

Εμμένουμε στις απόψεις μας ζητώντας:

 1.Ματαίωση της δημιουργίας νέας υπερδομής στο νησί μας

2. Κλείσιμο της ΒΙΑΛ -Δημιουργία ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ δομής 500 ατόμων που θα πραγματοποιεί καταγραφή, ταυτοποίηση και θα προωθεί τους πρόσφυγες στην ενδοχώρα με την οποία συμφωνεί και η πλειοψηφία του χιώτικου λαού

 3. Απεγκλωβισμό νησιών και προσφύγων με επιτάχυνση των διαδικασιών παροχής ταξιδιωτικών εγγράφων στους δικαιούχους

4. Αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες ζωής για όσο διάστημα παραμένουν στα νησιά μας οι πρόσφυγες-μετανάστες.

 Επίσης είμαστε ενάντια στις διώξεις της κυβέρνησης που προσπαθεί με αισχρό τρόπο να τρομοκρατήσει και να φιμώσει τις υγιείς φωνές του νησιού μας.

Καλούμε τα σωματεία-μέλη μας να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί 23 Φεβρουαρίου στην πλατεία Βουνακίου κλείνοντας τα καταστήματα τους 12.00 με 15.00 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απαράδεκτες απολυταρχικές τακτικές της Κυβέρνησης.

Θα είμαστε όλοι εκεί!

Πολιτιστικός Σύλλογος Συκιάδας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκιάδας με αφορμή τα γεγονότα που έγιναν την ημέρα των Φώτων σχετικά με την παρεμπόδιση πρόσδεσης του πλοίου «Πελαγίτης» στο λιμάνι της Χίου, καταδικάζει απερίφραστα την ποινικοποίηση των αγώνων του χιώτικου λαού ενάντια στη δημιουργία υπερδομής προσφύγων και μεταναστών ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ πάνω στο νησί μας. Παράλληλα εκφράζουμε την καθολική στήριξή μας σε κάθε είδους ειρηνική διαμαρτυρία και καλούμε όλους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται από κοινού από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τη Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων, καθώς και από τοπικούς φορείς. Θεωρούμε χρέος μας να αγωνιστούμε ώστε να διαφυλάξουμε τον τόπο μας, ως έναν εύφορο τόπο δημιουργίας και ανάπτυξης και όχι σε φυλακή μεταναστών και προσφύγων.

Τοπικό Συμβούλιο Λαγκάδας

Το Τ.Σ. ΛΑΓΚΑΔΑΣ , καταδικάζει την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης που επιχειρεί η κυβέρνηση δια των διωκτικών αρχών, καλώντας σε προανάκριση για τα γεγονότα στο λιμάνι της Χίου με το πλοίο "ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ", αιρετά στελέχη της δημοτικής και περιφερειακής διοίκησης, στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων, εκλεγμένους σωματείων, απλούς πολίτες, μέχρι και τον τοπικό Βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η καταδικαστέα πολιτική εμμονή της κυβέρνησης να στήσει τις υπερδομές -φυλακές της Ε.Ε για τους πρόσφυγες μετανάστες, δεν μπορεί να επιβληθεί με τον κρατικό εκφοβισμό απέναντι στην συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας της Χίου.

Ο αγώνας για τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών προς τις χώρες προορισμού τους, συνεχίζεται. Είναι ταυτόχρονα αγώνας αλληλεγγύης και υπεράσπισης των κατοίκων του νησιού μας , αλλά και των προσφύγων.

Κυβέρνηση και ΕΕ θα πάρουν και πάλι αποστομωτική απάντηση. Δεν μας σταμάτησαν με τα ΜΑΤ. Δεν θα μας σταματήσουν ούτε και με τις απαράδεκτες διώξεις που τώρα ασκούν σε Λέσβο και Χίο.

Πεισμώνουμε ακόμα περισσότερο, γιατί βλέπουμε ότι οι αγώνες αυτά τα δυο χρόνια, μας δίνουν ένα πολύτιμο δίδαγμα: Όταν οι φορείς, τα Σωματεία, ο λαός το αποφασίσουν, έχουν μεγάλη δύναμη να επιβάλλουν το δίκιο τους, κόντρα στους σχεδιασμούς των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Είμαστε αλληλέγγυοι, με τους υπό δίωξη συμπατριώτες μας , τόσο για τα γεγονότα του Αίπους 2020,οσο και αυτά που έγιναν στο λιμάνι της Χίου την μέρα των Θεοφανείων.

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

Τους συγχωριανούς μας , όλο το Χιώτικο λαό, να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν η Περιφ.Βορ.Αιγαιου, η Συντ.Επιτρ. αγώνα Αιρετών και κάτοικων και οι Φορείς του Νησιού στην κεντρική πλατεία Χίου στις 23/2, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12μ.μ.

Οι συγχωριανοί μας με τα μέλη του ΤΣ θα κάνουν προσυγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό κέντρο στις 11: 30 πμ

ΑΔΕΔΥ ΧΙΟΥ

Στις 23 του Φλεβάρη 2022, στις 12:00 στη Πλατεία Βουνακίου ανάβει πάλι η φλόγα του αγώνα .

Όλοι μαζί διατρανώνουμε τη θέληση μας να μην επιτρέψουμε στη κυβέρνηση να μετατρέψει το νησί μας σε φυλακή της Ε.Ε. και μας σε δεσμοφύλακες ανθρώπινων ψυχών ,θυμάτων των στρατιωτικών και οικονομικών πολέμων !

Ενώ βρωμάει μπαρούτι στα ακριτικά νησιά μας,ενώ ο Ερντογάν και οι υπουργοί του (με την ανοχή και στήριξη των νατοϊκών συμμάχων και της Ε.Ε) γκριζάρουν το Αιγαίο και αμφισβητούν ευθέως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα,έχουμε την κυβέρνηση με την Ε.Ε να επιμένουν στην μετατροπή των νησιών μας σε φυλακες των προσφύγων και μεταναστων !

 Ο αγώνας για τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών προς τις χώρες προορισμού τους, συνεχίζεται. Είναι ταυτόχρονα αγώνας αλληλεγγύης και υπεράσπισης των ΝΗΣΙΩΤΩΝ και των προσφύγων! Κυβέρνηση και Ε.Ε. θα πάρουν και πάλι αποστομωτική απάντηση!Δεν μας σταμάτησαν με τα ΜΑΤ. Δεν θα μας σταματήσουν ούτε και με τις διώξεις που τώρα ασκούν σε Λέσβο και Χίο απέναντι σε πολίτες, αιρετούς, μέλη διοικήσεων σωματείων αλλά και σε φορείς που διοργανώνουν κινητοποιήσεις. 

 Οι αγώνες αυτά τα δυο χρόνια, καταδεικνύουν το γεγονός όταν οι φορείς, τα σωματεία, ο λαός το αποφασίσουν, έχουν μεγάλη δύναμη να επιβάλλουν το δίκιο τους, κόντρα στους σχεδιασμούς των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Δείχνουν ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε για σωτήρες. Αυτοί που επιχειρούν να μας σταματήσουν με την τρομοκρατία είναι οι ίδιοι που αφήνουν την υγεία μας στο έλεος της πανδημίας, που μας μιλούν για τις «αντοχές της οικονομίας», δηλαδή τα κέρδη των λίγων που βρίσκονται μονίμως πάνω από τις ανάγκες των πολλών. 

Ο μαζικός και διεκδικητικός αγώνας μας είναι μονόδρομος για όλα όσα έχουμε ανάγκη σήμερα και μας στερούν με την πολιτική τους, ώστε τα δεκάδες εκατομμύρια που δίνουν για να μετατραπεί το νησί μας σε φυλακή της Ε.Ε, να πάνε για την κάλυψη των δικών μας αναγκών.

Ο αγώνας μας είναι ο δρόμος για να απαιτήσουμε μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας την ώρα που η πανδημία καλπάζει, την ώρα που αφήνουν συνειδητά αστελέχωτη την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα, δίνοντας αέρα στα πανιά των ιδιωτικών κέντρων. 

 Ο αγώνας μας είναι ο δρόμος για να έχουν δασκάλους και σύγχρονες υποδομές τα σχολεία.

 Ο αγώνας μας είναι ο δρόμος για να σταθούμε όρθιοι όταν και το τελευταίο ευρώ εξανεμίζεται, στο πετρέλαιο, το ρεύμα, το σούπερ μάρκετ. 

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

 *Να κλείσει τώρα η ΒΙΑΛ. Καμιά δομή – φυλακή της ΕΕ πουθενά στο νησί.

 *Άμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα, προς τις χώρες του τελικού προορισμού τους.

 *Να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και όσες άλλες τους εγκλωβίζουν.

 *Η κυβέρνηση να πιέσει για επιτροπές ασύλου εντός της Τουρκίας με ευθύνη ΕΕ- ΟΗΕ.

 * Να σταματήσουν τις διώξεις που ασκούν σε Λέσβο και Χίο απέναντι σε πολίτες, αιρετούς, μέλη διοικήσεων σωματείων αλλά και σε φορείς που διοργανώνουν κινητοποιήσεις. 

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΧΙΟΥ της ΑΔΕΔΥ καλεί όλα τα σωματεία της δύναμης της να πάρουν άμεσα αποφάσεις, να συμμετάσχουν στην στάση εργασίας που έχει προκηρυχθεί για όλο τον δημόσιο τομέα την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 και στη κινητοποίηση στις 12:00 στη Πλατεία Βουνακίου !

Ο δίκαιος αγώνας των Νησιωτών δεν τρομοκρατείται,δεν ποινικοποιείται,δεν κάμπτεται !!!

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΘΟΛΟΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΣΤΡΑΤΌΠΕΔΑ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗΣ

 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ !!!!

ΕΛΜΕ Χίου

Η ΕΛΜΕ Χίου καταδικάζει την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης που επιχειρεί η κυβέρνηση δια των διωκτικών αρχών που καλούν σε προανάκριση για τα γεγονότα στο λιμάνι της Χίου με το πλοίο «Πελαγίτης» εκπρόσωπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου(!), αιρετά στελέχη της Δημοτικής και Περιφερειακής διοίκησης, στελέχη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, εκλεγμένους σωματείων και μαζικών φορέων.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους υπό δίωξη συμπατριώτες μας και στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση πως η καταδικαστέα πολιτική εμμονή της να στήσει τις υπερδομές -φύλακες για τους πρόσφυγες, δε μπορεί να επιβληθεί με τον κρατικό εκφοβισμό απέναντι στην συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας της Χίου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις όλων όσων αγωνίστηκαν και κατά τη διάρκεια της εισβολής του στρατού κατοχής των ΜΑΤ (για τους βανδαλισμούς των οποίων δεν έχει τιμωρηθεί ακόμα κανείς…)και κατά τη διάρκεια της προσπάθειας απόβασης μηχανημάτων με το πλοίο «Πελαγίτης» την ημέρα των Θεοφανείων.
  • Καμία νέα δομή στα νησιά μας ούτε στο Θόλος ,ούτε πουθενά. Να κλείσει άμεσα η ΒΙΑΛ.
  • Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας με όλους τους νησιώτες του Βόρειου Αιγαίου (που κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν σε κολαστήρια ψυχών) και καλούμε τα μέλη μας να δώσουν δυναμικό παρών στην κινητοποίηση-Παγχιακή συγκέντρωση που θα γίνει σε συντονισμό με τους κατοίκους της Λέσβου την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου στις 12:00 στην πλατεία Βουνακίου .

Η ΕΛΜΕ Χίου κηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11πμ έως τις 2μμ. 

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΟΛΙΣΣΟΥ

Το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού καταδικάζει την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης των συμπατριωτών μας μέσω των διωκτικών λιμενικών αρχών με αφορμή τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν ανήμερα των Φώτων στο λιμάνι της Χίου και με πρόσχημα την παρακώλυση πρόσδεσης του πλοίου «Πελαγίτης». Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους διωκόμενους που συμμετείχαν στον αγώνα ενάντια στη δημιουργία υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή του Θόλους και οπουδήποτε αλλού πάνω στο νησί αλλά και τα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Ταυτόχρονα, στηρίζουμε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τη συμμετοχή πλήθους μαζικών φορέων του νησιού, την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Βουνακίου. Αμυνόμαστε στο σχεδιασμό της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατασκευή οποιασδήποτε υπερδομής ψυχών στον τόπο μας και αντιστεκόμαστε σε οποιαδήποτε πολιτική απόφαση που δεν έχει την απαιτούμενη έγκριση των νησιωτών.

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

Το Τ.Σ. Καρδαμύλων ενώνει την φωνή του με όλους όσους διαμαρτύρονται και καταδικάζουν την πρόσφατη προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει την πολιτική δράση μέσω της διενέργειας προανάκρισης από τις αστυνομικές αρχές για την λαϊκή διαμαρτυρία που οδήγησε στην απομάκρυνση του πλοίου "ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ" από το λιμάνι της Χίου. Χαρακτηριστικό του εκφοβισμού που επιχειρεί η κυβέρνηση είναι η πρόσκληση σε "απολογία" αιρετών,στελεχών της δημοτικής και περιφερειακής διοίκησης, μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων, αλλά και εκλεγμένων συνδικαλιστών, απλών πολιτών και του τοπικού Βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο χιώτικος λαός στέκεται αλληλέγγυος και ενωμένος ενάντια στην κατασκευή υπερδομών- φυλακών για τους πρόσφυγες μετανάστες και βρίσκεται στο πλάι των συμπατριωτών μας που διώκονται για ότι συνέβη στο Αίπος το 2020 και για τα γεγονότα στο λιμάνι της Χίου στις 6 Ιανουαρίου.

Το Τ.Σ. Καρδαμύλων ΚΑΛΕΙ όλους τους Καρδαμυλίτες και όλους τους Χιώτες να δώσουν το παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν η Περιφ.Βορ.Αιγαίου, οι Φορείς του Νησιού,η Συντ.Επιτρ. Αιρετών και κατοίκων στην πλατεία Βουνακίου στις 23/2, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12μ.μ. 

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ

Την Τετάρτη 23/02/2022 και ώρα 12 το μεσημέρι, θα γίνει στη Πλατεία Βουνακίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του αρμόδιου υπουργού Νότη Μηταράκη για την κατασκευή μεγάλης δομής – φυλακής προσφύγων στο νησί μας.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου εναντιωνόμαστε στις κυβερνητικές πρακτικές που στόχο έχουν να μετατρέψουν το νησί μας σε αποθήκη ψυχών. Λέμε ΟΧΙ στην υπερδομή που θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο Θόλος και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο πάνω στη Χίο.

Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθούν φυλακές προσφύγων και να χρησιμοποιηθούν τα νησιά μας και ο Έβρος ως ασπίδα της Ευρώπης.

Εμείς θεωρούμε ότι η μόνη ρεαλιστική και εφικτή λύση είναι να δημιουργηθεί μόνο μία μικρή δομή, στην οποία θα γίνεται καταγραφή, ταυτοποίηση, και κατάθεση αίτησης ασύλου. Οι πρόσφυγες δεν θα εγκλωβίζονται στο νησί μας, θα συνεχίζουν το ταξίδι τους στην ενδοχώρα και εκεί θα γίνεται η διαδικασία για το άσυλο.

Αντιστεκόμαστε επίσης στη ποινικοποίηση της κοινωνικής διαμαρτυρίας που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, και στον εκφοβισμό του λαού που επιχειρείται με την δίωξη σε όσους αγωνίζονται, σε αιρετά στελέχη της δημοτικής και περιφερειακής διοίκησης, σωματεία, στο τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Μιχαηλίδη, ακόμα και σε απλούς πολίτες.

Καλούμε τον λαό της Χίου να υποστηρίξει και να συμμετέχει στη συγκέντρωση. Αφορά κάθε πολίτη, κάθε κάτοικο, κάθε Χιώτισσα και Χιώτη, κάθε δημοκράτη άνθρωπο που δεν θέλει να γίνει ανθρωποφύλακας, και αρνείται να μετατραπεί η Χίος σε τόπος εγκλωβισμού και μαρτυρίου, για τους ξεριζωμένους βασανισμένους πρόσφυγες που ταξιδεύουν για να βρουν μια καλύτερη αξιοπρεπή ζωή.

Ο αυταρχισμός και οι ακροδεξιές ιδεοληψίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν θα περάσουν. Όλοι/ες στη συγκέντρωση της Τετάρτης. Αντιστεκόμαστε και αγωνιζόμαστε για το νησί μας, για τα νησιά μας. Θα τα καταφέρουμε.

Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου

To Δ.Σ του Σωματείου στον ΕΦΚΑ ,ΙΚΑ και ΛΟΙΠΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ καλεί τα μέλη του στην συγκέντρωση την ΤΕΤΑΡΤΗ 23/2/22 στις 12μ. Στην πλατεία Βουνακίου ,που οργανώνει η περιφέρεια Β.Αιγαίου και η Συντονιστική επιτροπή αγώνα Αιρετών και κατοίκων της Χίου,ενάντια στους σχεδιασμούς κυβέρνησης-ΕΕ για δημιουργία υπερδομής -φυλακής.

Δικηγορικός Σύλλογος Χίου

Ο Δ.Σ.Χίου συμμετέχει ενεργά μαζί με τις Αιρετές Αυτοδιοικητικές Αρχές τους λοιπούς φορείς και Συλλόγους του νησιού μας στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 23/02/2022 και δίνει το παρόν στη συγκέντρωση που θα γίνει την δωδεκάτη μεσημβρινή στη πλατεία Βουνακίου Χίου. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι να προσέλθουν στην συγκέντρωση αυτή προκειμένου όλοι μαζί οι πολίτες του νησιού μας, να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην επιχειρούμενη καταστροφή του μοναδικού "Θόλους" με την επαπειλούμενη εγκατάσταση της δομής σε αυτό καθώς και να αντιταχθούμε στα κυβερνητικά σχέδια που θέλουν τη Χίο και τα άλλα νησιά του ΒΑ Αιγαίου ως τόπους αναχαίτισης και συγκράτησης του μεταναστευτικού κύματος προς την Ευρώπη, με την οιονεί παραμονή των προσφύγων /μεταναστών στη περιφέρεια Β. Ανατολικού Αιγαίου η οποία και καλείται να σηκώσει μόνη το βάρος, μιας αδιέξοδης πολιτικής.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/2/2022 ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών - Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Χίου

Η Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Χίου συντάσσεται μαζί με τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς και πολίτες του νησιού μας στην συγκέντρωση της Τετάρτης 23/2/2022 και ώρα 12.00 π.μ στην πλατεία Βουνακίου, ενάντια στην πρόθεση δημιουργίας δομής – φυλακής προσφυγών & μεταναστών στο ακριτικό νησί μας, που σχεδιάζεται από την κυβέρνηση και την Ε.Ε. 

Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς που αντιτίθενται στο συμφέρον του τόπου μας.

Κυνηγετικός Σκοπευτικός σύλλογος Χίου ''οι φίλοι του ενδημικού''

Ο Κυνηγετικός Σκοπευτικός σύλλογος Χίου ''οι φίλοι του ενδημικού'' με απόφαση του ΔΣ , τίθεται κατά της δημιουργίας μόνιμης δομής μεταναστών στη Χίο! Στηρίζουμε τις νόμιμες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που ορίζει μικρή δομή ταυτοποίησης και όχι παραμονής στο νησί μας ! Καλούμε τους φίλους και τα μέλη μας να παρευρεθούν αύριο στο συλλαλητήριο.

Εργατικό Κέντρο Χίου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου όπως πάντα, θα δώσει παρόν στα μεγάλα προβλήματα του νησιού μας με συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23/02/2022 στις 12 στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα (Βουνακίου) προκηρύσσοντας ταυτόχρονα στάση εργασίας από τις 12 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, με σχετική γνωστοποίηση εξώδικης προαναγγελίας που έχει σταλεί στους αρμόδιους φορείς. Θα προηγηθεί προσυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 11.30πμ.

Το Εργατικό Κέντρο παραμένει αντίθετο στη δημιουργία δομής φυλακής στο νησί μας και σε οποιαδήποτε προσπάθεια και πρακτική δίωξης όσων αγωνίζονται για τα αυτονόητα και δίκαια αιτήματα του νησιού μας. 

Καλούμε τα μέλη μας, τα σωματεία της δύναμής μας, τους συμπολίτες μας, να ενώσουμε όλοι τη φωνή μας και να δώσουμε το δυναμικό παρόν μας στην κινητοποίηση.

Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Λαγκάδας «Κυδιάντα»

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Λαγκάδας «Κυδιάντα», εκφράζει την αντίθεσή του στην ποινικοποίηση και πολιτική δίωξη, των αγώνων των Χιωτών πολιτών και αιρετών, ενάντια στην υπερδομή - φυλακή μεταναστών – προσφύγων, που επιχειρείται να κατασκευαστεί, στην περιοχή του Θόλους ή και οπουδήποτε αλλού , με αφορμή τα γεγονότα της ημέρας των Θεοφανίων και την παρεμπόδιση της πρόσδεσης του πλοίου ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ, στα λιμάνια Χίου και Μεστών .

Επίσης δηλώνουμε τη στήριξή μας σε όλους τους διωκόμενους και ιδιαίτερα  στους χωριανούς μας Στέφανο Τσίγκο  και Βασίλη Παππά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ