5.2.2016 10:27

Μαζί με τους μαστιχοπαραγωγούς και ο Στ. Κάρμαντζης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ

Κατά της άρσης της αναγκαστικότητας της Ε.Μ.Χ. τάσσεται στο πλευρό των μαστιχοπαραγωγών και  o αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης. Με επιστολή του στην ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων επιχειρηματολογεί υπέρ της διατήρησης της αναγκαστικότητας του συνεταιρισμού και της προστασίας της μαστίχας και των μαστιχοπαραγωγών.

Η επιστολή

"Ο  θεσμικός χαρακτήρας της Ε.Μ.Χ. υπήρξε αποτέλεσμα προσπαθειών οραματιστών όπως ο αείμνηστος Γ. Σταγκούλης και καρπός αγώνων των μαστιχοπαραγωγών.  Ταυτόχρονα, σε αντίθεση με άλλα προϊόντα άλλων περιοχών της χώρας μας, η Μαστίχα Χίου αποτελεί παγκόσμια μοναδικό προϊόν το οποίο οφείλουμε να θωρακίσουμε θεσμικά και να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο. Οποιαδήποτε τροποποίηση, οποιαδήποτε αλλοίωση του θεσμικού χαρακτήρα της Ε.Μ.Χ. θα αποτελέσει καίριο και καταστροφικό πλήγμα:

  • Στο εισόδημα και στην αξιοπρέπεια των μαστιχοπαραγωγών
  • Στην τοπική οικονομία της Χίου, στην οποία η Ε.Μ.Χ. έχει πρωταγωνιστικό και αναντικατάστατο ρόλο
  • Στις προοπτικές του παγκόσμια μοναδικού προϊόντος της μαστίχας, σε μια εποχή που ανοίγονται σημαντικοί και ελπιδοφόροι δρόμοι μπροστά του.

Ειδικά στην παρούσα οικονομική συγκυρία, οποιαδήποτε σκέψη για άρση της αναγκαστικότητας θα άφηνε τους μαστιχοπαραγωγούς ανυπεράσπιστους σε παιχνίδια ανεξέλεγκτων κερδοσκόπων με ταυτόχρονες καταστροφικές επιπτώσεις στην ποιότητα του προϊόντος της οποίας εγγυητής, με επιστημονικά ενδεδειγμένο τρόπο και ποιοτικούς ελέγχους, είναι η Ε.Μ.Χ.

κ. Υπουργέ

Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου έχει μια αξιόλογη επιτυχημένη πορεία και αισιόδοξες προοπτικές. Ως τοπική κοινωνία, ως τοπικές αρχές, αυτή την πορεία θα την υπερασπίσουμε τασσόμενοι αλληλέγγυοι με τις χιλιάδες μαστιχοπαραγωγών του νησιού μας με κάθε τρόπο και μέσο", αναφέρει στην επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης Χίου.

 

 

  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ