5.2.2016 10:27

Μαζί με τους μαστιχοπαραγωγούς και ο Στ. Κάρμαντζης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ

Κατά της άρσης της αναγκαστικότητας της Ε.Μ.Χ. τάσσεται στο πλευρό των μαστιχοπαραγωγών και  o αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης. Με επιστολή του στην ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων επιχειρηματολογεί υπέρ της διατήρησης της αναγκαστικότητας του συνεταιρισμού και της προστασίας της μαστίχας και των μαστιχοπαραγωγών.

Η επιστολή

"Ο  θεσμικός χαρακτήρας της Ε.Μ.Χ. υπήρξε αποτέλεσμα προσπαθειών οραματιστών όπως ο αείμνηστος Γ. Σταγκούλης και καρπός αγώνων των μαστιχοπαραγωγών.  Ταυτόχρονα, σε αντίθεση με άλλα προϊόντα άλλων περιοχών της χώρας μας, η Μαστίχα Χίου αποτελεί παγκόσμια μοναδικό προϊόν το οποίο οφείλουμε να θωρακίσουμε θεσμικά και να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο. Οποιαδήποτε τροποποίηση, οποιαδήποτε αλλοίωση του θεσμικού χαρακτήρα της Ε.Μ.Χ. θα αποτελέσει καίριο και καταστροφικό πλήγμα:

  • Στο εισόδημα και στην αξιοπρέπεια των μαστιχοπαραγωγών
  • Στην τοπική οικονομία της Χίου, στην οποία η Ε.Μ.Χ. έχει πρωταγωνιστικό και αναντικατάστατο ρόλο
  • Στις προοπτικές του παγκόσμια μοναδικού προϊόντος της μαστίχας, σε μια εποχή που ανοίγονται σημαντικοί και ελπιδοφόροι δρόμοι μπροστά του.

Ειδικά στην παρούσα οικονομική συγκυρία, οποιαδήποτε σκέψη για άρση της αναγκαστικότητας θα άφηνε τους μαστιχοπαραγωγούς ανυπεράσπιστους σε παιχνίδια ανεξέλεγκτων κερδοσκόπων με ταυτόχρονες καταστροφικές επιπτώσεις στην ποιότητα του προϊόντος της οποίας εγγυητής, με επιστημονικά ενδεδειγμένο τρόπο και ποιοτικούς ελέγχους, είναι η Ε.Μ.Χ.

κ. Υπουργέ

Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου έχει μια αξιόλογη επιτυχημένη πορεία και αισιόδοξες προοπτικές. Ως τοπική κοινωνία, ως τοπικές αρχές, αυτή την πορεία θα την υπερασπίσουμε τασσόμενοι αλληλέγγυοι με τις χιλιάδες μαστιχοπαραγωγών του νησιού μας με κάθε τρόπο και μέσο", αναφέρει στην επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης Χίου.

 

 

  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ