10.1.2014 10:47

Μαζί με τον Αντωνόπουλο η τοπική ΕΛΜΕ

ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΘΑ ΚΑΜΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο Π. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Την αλληλεγγύη τους στον Π. Αντωνόπουλο που συνελήφθη κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνέντευξης τύπου των συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων που διοργάνωναν τη διαδήλωση ενάντια σε κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση και κατηγορείται για  της συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση και αντίσταση κατά της αρχής, εκφράζουν με ψήφισμα τους οι καθηγητές της Χίου, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση του.
Οι καθηγητές καταγγέλλουν την απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, πρώτη ημέρα ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη σύλληψη του συναδέλφου τους, εκπαιδευτικού.
"Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ απαγορεύοντας διαδηλώσεις και στέλνοντας στην Ασφάλεια τους δασκάλους. Αποκαλύπτεται έτσι το πραγματικό αντιλαϊκό και αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και ο μεγάλος τους τρόμος. Γνωρίζουν καλά ότι η πολιτική τους δεν έχει καμία νομιμοποίηση στην εργαζόμενη πλειοψηφία, στους ανέργους, τη νεολαία και το λαό. Γιʼ αυτό ούτε οι απαγορεύσεις, ούτε οι συλλήψεις, ούτε η καταστολή μπορούν να κάμψουν τους λαϊκούς αγώνες", αναφέρουν χαρακτηριστικά στο ψήφισμα με το οποίο ζητούν την άμεση απελευθέρωση και απαλλαγή του από όλες τις κατηγορίες.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ