22.8.2015 13:51

ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ με τη σφραγίδα του κράτους!

Με εισιτήριο 60 ευρώ το άτομο ταξίδεψαν προχθές το βράδυ από το λιμάνι της Μυτιλήνης 708 Σύροι πρόσφυγες αντί των 47 που τιμάται το εισιτήριο της γραμμής Μυτιλήνη - Πειραιάς.

Μάλιστα η Ναυτιλιακή Εταιρεία ΑΝΕΚ στην οποία ανήκει το πλοίο επέβαλε και πληρωμή ολόκληρου εισιτηρίου 60 ευρώ και για όλα τα παιδιά πρόσφυγες άνω των δυο ετών που ταξίδεψαν αντί της δωρεάν μετακίνησης των παιδιών κάτω των πέντε ετών και της μειωμένης κατά 50% τιμής των εισιτηρίων για παιδιά 5 έως 10 ετών.

Οι τιμές αυτές που είναι της τάξης των 25% ακριβότερες για εισιτήρια ενηλίκων επιβλήθηκαν με το έτσι θέλω από την ΑΝΕΚ στο κεντρικό δίκτυο έκδοσης των εισιτηρίων.

Όπως δε χαρακτηριστικά ειπώθηκε «αυτές είναι οι τιμές για να πάει κανείς στον Πειραιά, αν θέλει, πληρώνει και φεύγει, αν δε θέλει ας κάτσει στη Μυτιλήνη». Ας σημειωθεί ότι η τιμή των 60 ευρώ αφορούσε εισιτήρια οικονομικής θέσης.

Άγνωστο παρέμενε έως χθες αργά το απόγευμα αν το «καπέλο» που φόρεσε η ΑΝΕΚ στα εισιτήρια των προσφύγων ήταν σε γνώση των αρμοδίων του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.500 Σύρους στο σύνολό τους, πρόσφυγες όλων των ηλικιών, και κατεύθυνση το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησε από τη Μυτιλήνη στις 10 το βράδυ της Τετάρτης.

Προέλευσή του ήταν τα λιμάνια της Κω, της Καλύμνου και της Λέρου απ’ όπου είχαν επιβιβασθεί 1.700 πρόσφυγες.

Από τη Μυτιλήνη αναχώρησαν τελικά 708 συνολικά Σύροι, ενώ ας σημειωθεί ότι λίγο πριν το πλοίο αναχωρήσει απειλήθηκαν επεισόδια μέσα στο πλοίο από ομάδα περίπου 300 Σύρων που διαμαρτυρόμενοι κινήθηκαν προς το πλήρωμα που βρισκόταν εκείνη την ώρα στη ρεσεψιόν του καραβιού.

Όπως έγινε γνωστό, διαμαρτύρονταν γιατί τους ανακοινώθηκε ότι το πλοίο τελικά θα κατευθυνθεί στο λιμάνι του Πειραιά και όχι προς τη Θεσσαλονίκη, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Τελικά η δημιουργία επεισοδίων αποφεύχθηκε μετά από παρέμβαση ανδρών των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος.
Στον Πειραιά το «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφθασε περί τις 11 το πρωί χθες Πέμπτη.

 

Παραοικονομία χωρίς προηγούμενο σε βάρος μεταναστών και προσφύγων

Πληρώνουν συνέχεια…

Η παραπάνω παρουσιαζόμενη πρακτική από την εφοπλιστική εταιρεία στα όρια του εκβιασμού της ίδιας της Πολιτείας, ήρθε να προστεθεί στην εκμετάλλευση χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που κατακλύζουν τη Λέσβο. 

Και οι οποίοι πληρώνουν υπέρογκα ποσά για καθετί. Για τη μεταφορά τους  από τα σημεία αποβίβασής τους με αγροτικά προς τη Μυτιλήνη, αφού το κράτος αδυνατεί να φροντίσει για τη μετακίνηση αυτή. Και με μη αντιληπτή εμμονή συνεχίζει να απαγορεύει τη μετακίνησή τους με μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πληρώνουν ακόμα και μεγάλα ποσά για την επιβίωσή τους στους καταυλισμούς. Στις καντίνες που ξεφύτρωσαν γύρω από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ ή ακόμα και μέσα σε αυτόν οι τιμές δεν έχουν ελεγχθεί ποτέ, ούτε φυσικά η νόμιμη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων για να μην αναφερθούμε στην έκδοση των απαραίτητων αποδείξεων.

Μια δειγματοληψία έδειξε πως τα μικρά μπουκάλια νερό πωλούνται έναντι ενός ευρώ το ένα. Ένα ευρώ τιμάται το τσάι και ο καφές και ενάμιση τα αναψυκτικά!

Σε καμία από τις περιπτώσεις αυτές δεν εκδόθηκε απόδειξη ως οι καντίνες υποχρεούνται να πράττουν! Κανένας απολύτως έλεγχος δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής από φορολογικής πλευράς σε αυτές τις καντίνες με τους χιλιάδες «υποχρεωτικούς» πελάτες καθημερινά.

Κανένας απολύτως έλεγχος δεν έχει γίνει και από πλευράς τήρησης κανόνων υγιεινής. Γύρω από τις καντίνες και σε επαφή με αυτές έχουν δημιουργηθεί κανονικές χωματερές.

Ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι η καντίνα στη γωνία της πρώην ΚΙΦΑ που μετακινήθηκε σε άλλο σημείο άφησε πίσω της κυριολεκτικά μικρούς λόφους σκουπιδιών που παραμένουν εκεί μέχρι σήμερα!

Στο παιχνίδι του κυκλώματος της παραοικονομίας που έχει αναπτυχθεί γύρω από τους καταυλισμούς και πλανόδιοι πωλητές φρούτων που μπαίνουν ακόμα και μέσα στον καταυλισμό ιδιαίτερα στον «ανοικτό» χαρακτηριζόμενο του Καρά Τεπέ, ο οποίος αποτελεί και «Βατικανό», μη ελεγχόμενος από καμία αρχή. Μαζί και πλανόδιοι πωλητές ειδών κάμπινγκ με τιμές στα ύψη και άλλοι κάθε λογής!

 

ΠΗΓΗ: EMPROSNET.GR

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ