3.12.2012 13:20

Μαθήματα ζωής από επαγγελματίες - εθελοντές του "Σκυλίτσειου" (ΦΩΤΟ)

Μία σημαντική πρωτοβουλία, από αυτές που δύσκολα συναντά κανείς στους κόλπους των εργαζομένων του «Σκυλίτσειου», ανέλαβαν δύο διασώστες και ένας νοσηλευτής του ΕΚΑΒ, παραχωρώντας δωρεάν μαθήματα πρώτων βοηθειών στους κατοίκους της Συκιάδας.
Έτσι οι διασώστες  Φώτης Βύρας και Μάχη Μπέσσα και ο νοσηλευτής-εκπαιδευτής BLS/AED  Θεόδωρος  Τσέτσερης δίδαξαν το απόγευμα της Κυριακής στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Π.Σ. Συκιάδας μαθήματα:
ΚΑΡΠΑ (Kαρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης) , χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή(AED),αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα, ρινορραγίας-αιμορραγίας, και κρίσης Ε (σπασμοί).
Μικροί και μεγάλοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενώ πολλοί εξ αυτών έκαναν τη θεωρία πράξη σε ανθρώπινα ομοιώματα.
Και οι τρεις πάντως πήραν δημόσια τα εύσημα από την πρόεδρο του Συλλόγου Κ. Μούνδουλα η οποία τονίζοντας τη σημασία αυτού του σεμιναρίου ανέφερε ότι θα πρέπει να επεκταθεί και σε άλλους οικισμούς της Χίου. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ