1.7.2013 12:40

Μάθημα ιστορίας και επιβίωσης (ΦΩΤΟ)

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΨΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ.

Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε και φέτος η μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος του 1824 και του αγώνα των Ψαριανών για την ελευθερία.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή με την καθιερωμένη δοξολογία, που φέτος πραγματοποιήθηκε με τη χοροστασία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μάρκου στην εκκλησία της Παναγίας αφού ο Αγ. Νικόλας επισκευάζεται, την επιμνημόσυνη δέηση στην οικία του πυρπολητή Κ. Κανάρη, την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της θυσίας  και την παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην πλατεία.

Χαρακτηριστικό των τριήμερων εκδηλώσεων η απουσία του κόσμου, που δεν ταξίδεψε στα Ψαρά, αφού η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει στους περισσότερους τα έξοδα που θεωρούνται περριτά. Σ` αυτό συνέβαλλε και το ότι φέτος δεν ήταν δωρεάν η μετάβαση με το πλοίο Psara Glory.

Bιβλιοθήκη Κ. Κοτρόζου

Ο Κ. Μουσουρούλης εγκαινίασε την βιβλιοθήκη που δημιουργήθηκε με δωρεά 85.000 ευρώ του Ψαριανού Κωνσταντή Κοτρόζου.

«Ήταν κάτι που έλλειπε από το νησί», τόνισε ο δήμαρχος Κ. Βρατσάνος, που ευχαρίστησε την οικογένεια του δωρητή και όλους όσους συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση του έργου.

Βραβείο

Η Ιερά Μητρόπολη Χίου Ψαρών και Οινουσσών καθιέρωσε από φέτος την επίδοση οικονομικού βραβείου στον μαθητή της τρίτης λυκείου που θα κατακτά τον καλύτερο βαθμό στο μάθημα της ιστορίας.

«Επιβραβεύουμε και στηρίζουμε τους σημερινούς ήρωες που δίνουν την σύγχρονη μάχη τους επιμένοντας να μένουν στον ιστορικό βράχο, παρά τις φοβερές αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν, αλλά και την γνώση στην ιστορία του τόπου που πρέπει να παραδίδεται από γενιά σε γενιά σαν λαμπάδα που δεν πρέπει να σβήσει», τόνισε ο σεβασμιώτατος παραδίδοντας το πρώτο χρηματικό έπαθλο τον Κώστα Μανωλούδη που αρίστευσε συγκεντρώνοντας το απόλυτο 20 στο μάθημα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ