15.7.2013 10:51

Μάθημα για το βάπτισμα

ΣΤΟ ΠΥΤΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Με το θέμα του εισαγωγικού μυστηρίου της Βάπτισης ασχολήθηκαν οι ιερείς της Ι.Μ. Χίου που συμμετείχαν στην Ιερατική Σύναξη του Ιουλίου που πραγματοποιήθηκε στη Βόρεια Χίο και συγκεκριμένα στο Πιτυός.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον ενοριακό ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου ενώ ακολούθησε ομιλία με θέμα το βάπτισμα από τα πρωτοχριστιανικά χρόνια μέχρι σήμερα στην ενοριακή αίθουσα του χωριού.

«Συνήθως στις ιερατικές μας συνάξεις ασχολούμαστε με πνευματικά κυρίως θέματα χωρίς όμως να εκλείπουν και τα ζητήματα υπηρεσιακού ενδιαφέροντος. Είχαμε την ευκαιρία να τα θίξουμε όλα και να παρακολουθήσουμε μία πραγματικά ενδιαφέρουσα ομιλία που ετοίμασε ο π. Μακάριος Στρουμπάκης», είπε στον «π» ο εκπρόσωπος Τύπου της Ι.Μ. Χίου π. Γεώργιος Κωνσταντίνου.

«Ιδιαίτερη προσοχή στους αναδόχους των παιδιών»

Το ζήτημα πάντως σύμφωνα με τον π. Γεώργιο απασχολεί ιδιαίτερα την τοπική Μητρόπολη που εφιστά την προσοχή των γονεών στην επιλογή του νονού καθώς πρόκειται για τον άνθρωπου που θα τον μυήσει στην ουσία της ορθόδοξης χριστιανοσύνης.

«Οι εποχές είναι δύσκολες. Μέχρι σήμερα αυτό που μας ενδιέφερε ήταν το στόλισμα της εκκλησίας, τα όμορφα ρούχα, τα καλύτερα παιχνίδια και άλλα πολλά. Δεν δίνουμε όμως σημασία στο πιο σημαντικό. Στην επιλογή του ανθρώπου που θα είναι υπεύθυνος για το παιδί μας, που θα το πάρει και θα του δείξει το δρόμο των αξιών και της σωστής πίστης. Στη σημερινή εποχή αυτός είναι ο ρόλος του ιερέα. Να καλέσει τους γονείς και το νονό του παιδιού και να ανοίξει συζήτηση, να ανοίξει ένα δρόμο τον οποίο θα ακολουθήσει το νήπιο σε όλη του τη ζωή», κατέληξε ο ίδιος, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι τόσο η Ιεραρχία της Ελλάδος όσο και η τοπική Μητρόπολη απαγορεύει ρητά να οριστεί ανάδοχος όποιος είναι ετερόθρησκος, ετερόδοξος ή έχει τελέσει μόνο πολιτικό γάμο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ