8.3.2016 16:32

Μάθε παιδί μου, για το νερό

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝΧ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των  μαθητών για την  σωστή  χρήση και εξοικονόμηση του νερού, η ΔΕΥΑΝΧ έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα επισκέψεων  σε δημοτικά σχολεία,  απευθυνόμενη αρχικά στην Ε' και Στ' τάξη δημοτικού. Το κλιμάκιο έχει επισκεφθεί  ήδη τα σχολεία Λειβαδίων, Τουρλωτής και Βολισσού και ακολουθεί η επαφή με τους μαθητές της Πέμπτης και Έκτης τάξης του δημοτικού  σχολείο του Βαρβασίου.

Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης προσπαθούν με απλά λόγια και παραδείγματα  να βοηθήσουν τα μικρά παιδιά να καταλάβουν την εξαιρετική σημασία του νερού για τους ανθρώπους και το περιβάλλον, ότι σε όλο τον κόσμο τα αποθέματα εξαντλούνται ή έχουν ένα συγκεκριμένο απόθεμα που θα εξαντληθεί  σε συγκεκριμένα  χρόνια και ειδικά στη Χίο υπάρχει μεγάλο πρόβλημα λειψυδρίας.

Με αυτή τη διαδικασία οι μαθητές μαθαίνουν και  καταλαβαίνουν τον φυσικό κύκλο του νερού, τις χρήσεις του, την επεξεργασία του πόσιμου νερού, τη σπουδαιότητα του για την ύπαρξη του ανθρώπου και της φύσης και μαθαίνουν τον τρόπο υδροδότησης παλαιότερα και σήμερα. Επιπλέον, γίνεται διάλογος για  τις πιο δαπανηρές χρήσεις του νερού στο σπίτι, αλλά παράλληλα οι μαθητές καταθέτουν και προτάσεις για την εξοικονόμηση νερού. Σημαντικό είναι και το ότι μέσα από όλη τη διαδικασία  γίνεται κατανοητό ότι η ορθή διαχείριση είναι ευθύνη της πολιτείας και των ίδιων ως ενεργοί πολίτες.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ