25.5.2013 14:07

Μας τελειώνει και ο Αγροτουρισμός…

ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

Σε μια κλωστή κρέμεται η φετινή διοργάνωση της Γιορτής Αγροτουρισμού από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου λόγω έλλειψης πιστώσεων.
Ένας θεσμός που λειτούργησε με επιτυχία για 8 συνεχόμενα χρόνια, που αποτελεί τη μοναδική χιώτικη διοργάνωση μέσα στο καλοκαίρι όπου μπορούν να συγκεντρωθούν και να εκτεθούν όλα τα αγροτικά, τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες, ένας πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες και η μοναδική τοπική διοργάνωση που έχει αναγνωριστεί ακόμη κι από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την παρουσία του ίδιου του υπουργού πέρσι στα εγκαίνια της, κινδυνεύει φέτος να μην πραγματοποιηθεί.

Στεγνά τα ταμεία

Τα οικονομικά της Περιφερειακής Ενότητας είναι πενιχρά ενώ τα έξοδα που απαιτούνται είναι σημαντικά κι αφορούν κυρίως στο κομμάτι των παράλληλων εκδηλώσεων, της φύλαξης, της προμήθειας του κατάλληλου εξοπλισμού.
Τα παραπάνω δεδομένα δημιουργούν δυο τάσεις στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας με τη μια να υποστηρίζει πως θα πρέπει να ματαιωθεί η διοργάνωση και την άλλη να αποφαίνεται ότι με έξυπνες και ανέξοδες ιδέες, ίσως και με εθελοντική προσφορά η Γιορτή Αγροτουρισμού που χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια κι αποτελεί πόλο έλξης και για επαγγελματίες εκτός Χίου, θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί και φέτος με επιτυχία.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι επαγγελματίες ενδιαφέρονται ήδη και συζητούν για τη συμμετοχή τους στην έκθεση, αναγνωρίζοντας ότι η κρίση αντιμετωπίζεται επιθετικά κι όχι με επιπλέον συρρίκνωση ωστόσο όλοι αναμένουν την τελική απόφαση που θα λάβουν οι αρμόδιοι επί της διοργάνωσης.

Αυτή την εβδομάδα

Η επόμενη εβδομάδα είναι η κρίσιμη. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες θα παρουσιάσουν το κοστολόγιο της διοργάνωσης και οι αιρετοί θα κληθούν να λύσουν ένα σταυρόλεξο για γερούς λύτες βάζοντας κάτω τα δεδομένα. Παρά τα όποια προβλήματα, παρά τις υπερβολές που κατά το παρελθόν έγιναν και σχολιάστηκαν δυσμενώς, η Γιορτή Αγροτουρισμού αποτελούσε ένα μονοπάτι εξόδου για την παραγωγικότητα και την επιχειρηματικότητα στον τόπο μας. Γι αυτό και οι υπεύθυνοι πρέπει να σκεφτούν πολύ πριν της κόψουν το… δρόμο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ