21.10.2015 16:05

«Μας κλείνουν» [ΒΙΝΤΕΟ]

ΦΩΝΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Τον υπαρκτό κίνδυνο να μείνει η Χίος χωρίς τοπική τηλεόραση, αφού το νέο νομοσχέδιο θέτει ως προαπαιτούμενα εξοντωτικούς όρους για τη λειτουργία των περιφερειακών ΜΜΕ, τονίζουν μέσω του «π» οι διευθυντές των τηλεοράσεων «Αλήθεια» και «Πατρίδα» λέγοντας ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου γίνονται βορά στα νύχια των σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας.

«Στην ουσία πρόκειται για έναν νόμο τερατούργημα που στόχο έχει να κλείσει τα κανάλια της περιφέρειας ώστε τα κανάλια της Αθήνας να μονοπωλούν την τηλεοπτική πίτα. Αγνοεί τα 25 χρόνια ύπαρξης και λειτουργίας αυτών των καναλιών, αγνοεί την ιστορία τους, αγνοεί την προσφορά τους στην ενημέρωση και στον πολιτισμό των περιφερειών που εκπέμπουν. Προβλέπει ανεδαφικά πράγματα. Για μία περιφερειακή τηλεόραση προβλέπει για παράδειγμα ο αριθμός των εργαζομένων να είναι κατ’ ελάχιστον 25», ανέφερε ο ιδιοκτήτης της τηλεόρασης «Αλήθεια» Γ. Τζούμας.

Για νομοσχέδιο που δεν έχει διευθετήσει πολλά ανοιχτά μέτωπα έκανε λόγο από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της «Πατρίδα TV» Μικές Γιαννάρας, σημειώνοντας όμως ότι κατ’ αρχήν η πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Είναι σαφές ότι με αυτούς τους όρους δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Όμως παραμένω αισιόδοξος ότι σε πρώτο χρόνο θα διευθετηθεί το ζήτημα των πανελλαδικής εμβέλειας μέσων και στη συνέχεια των περιφερειακών, για τα οποία θα πρέπει να επανεξεταστούν βασικά ζητούμενα όπως ο αριθμός των εργαζομένων που για εμάς είναι απαγορευτικός», κατέληξε ο κ. Γιαννάρας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ