20.1.2016 16:14

Μας κάνουν... πλάκα!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΣΥΜΦΟΡΗ Η ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ

Άστοχες αποδεικνύονται  εκ των πραγμάτων  η επιλογή του υλικού με το οποίο στρώθηκε η Απλωταριά και η τεχνική κατασκευής του έργου, αφού σε αρκετά σημεία οι πλάκες δεν αντέχουν τις πιέσεις και σπάνε, κυρίως επειδή υποχωρεί το οδόστρωμα.

Η Τεχνική Υπηρεσία έχει αντικαταστήσει  τις πλάκες σε πολλά σημεία και καλείται πάλι να το επαναλάβει στα καταστραμμένα τμήματα  που επιβαρύνονται από τη διέλευση τροχοφόρων. Όμως, αυτή τη φορά θέλει να κάνει σωστή δουλειά, να αποκαταστήσει το οδόστρωμα με τεχνική που θα διασφαλίζει την αντοχή του και να αντικαταστήσει τις πλάκες  με άθραυστο υλικό. Ο Λευτέρης Παπαλάνης προβληματίζεται σοβαρά και δηλώνει αποφασισμένος να διερευνήσει το θέμα για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα

«Η κατασκευή και η  επιλογή ήταν τέτοιες  που δεν άντεξαν στις πιέσεις, πρέπει να υποστηριχθεί η υποδομή του υπεδάφους και να  αντικατασταθούν οι φθορές με το κατάλληλο υλικό, είναι δύσκολο έργο. Δεν θα πάρουμε βιαστικές αποφάσεις. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε ριζικά το πρόβλημα, ακόμη και αν χρειασθεί κάποιο εύθετο χρονικό διάστημα, γιατί πρέπει να βρεθεί και χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Προς το παρόν δεν έχουμε καταλήξει σε κάποια επιλογή, αλλά δεν θα  επαναληφθεί το ίδιο λάθος».

Μόλις δυο χρόνια από την ολοκλήρωση ενός ακριβού έργου που κόστισε εκατομμύρια ευρώ, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, που είναι η ίδια που επέβλεπε τις εργασίες και που παρέλαβε το έργο μιλά για αστοχία. Ο νέος προϊστάμενος  Λ. Παπαλάνης μιλάει ρεαλιστικά και  δεν διστάζει να αναλάβει ευθύνες άλλων. Αστοχία μελέτης, κατασκευής  και  υλικού, είναι ακατάλληλη η πλάκα ή αστοχία πολιτικών αφού ουδέποτε σταμάτησε η κυκλοφορία οχημάτων στην Απλωταριά; Μέχρι πότε θα πληρώνουμε τα κενά των υπηρεσιών ή τα κενά των πολιτικών; Ίσως το επόμενο χρηματοδοτικό πλαίσιο να απαντήσει και σε αυτό το ερώτημα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ