8.5.2013 16:45

Μας έσωσε το…φέσι!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 1800 ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΑΡΑΛΙΑ

Οι Τούρκοι ήταν η κινητήρια δύναμη της αγοράς και το γιορτινό τριήμερο, από την Μεγάλη Παρασκευή έως και την Κυριακή του Πάσχα.

Σύμφωνα με στοιχεία του προϊστάμενου του τελωνείου Χίου Χαρίλαου Γιαλούρη, περισσότεροι από 1800 τουρίστες,  άφησαν ζεστό χρήμα στην αγορά μας. Οι προωθητικές ενέργειες που έγιναν από τη δημοτικής επιτροπή τουριστικής προβολής φαίνεται ότι απέδωσαν καρπούς και ο ρουκετοπόλεμος έχει αποκτήσει φανατικό κοινό στα απέναντι παράλια αφού η επισκεψιμότητα το Πάσχα ήταν αυξημένη κατά 15%, σε σχέση με πέρσι.

Σε επίπεδο τριμήνου μάλιστα πάμε ακόμη καλύτερα γεγονός που πιστοποιεί για μια ακόμη φορά ότι αιμοδότης του τουρισμού μας είναι πλέον η ανατολική πύλη.

Η μείωση κατά 28% της επισκεψιμότητας του ενδοκοινοτικού τουρισμού, έχει υπερκαλυφθεί κατά 10%, αφού έχει καταγραφεί αντίστοιχος πολλαπλασιασμός κατά 38% του ποσοστού των αφίξεων από τις αποκαλούμενες τρίτες χώρες, με συντριπτικά περισσότερους σε ποσοστό που  υπερβαίνει σταθερά το 80%, τους επισκέπτες από τα απέναντι παράλια.

Ποιοτική μεταβολή

Το σημαντικότερο όμως, όπως επισημαίνει ό ίδιος, είναι ότι παγιώνεται πλέον και μια σαφής ποιοτική μεταβολή, που αποδίδει πολύ σημαντικότερα οικονομικά οφέλη στην τοπική αγορά, αφού τώρα οι επισκέπτες μας είναι μόνιμοι, ενώ αντίθετα οι παλιοί ενδοκοινοτικοί ήταν διερχόμενοι και δεν άφηναν πολλά χρήματα στη Χίο.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ