10.8.2016 14:05

Μας δουλεύουν κανονικότατα

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΚΟΜΗ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΜΑΤΑ

Με τους αριθμούς των προσφύγων να αυξάνονται ανησυχητικά στα νησιά του Βορείου Αιγαίου , με τους πρόσφυγες στους χώρους κράτησης και φιλοξενίας να έχουν κατά πολύ ξεπεράσει τα επιτρεπτά όρια, μόνο προκλητική μπορεί να θεωρηθεί η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη  Βίτσα, ότι «Η εξεύρεση αντισταθμισμάτων σε συνεργασία και με την ΕΕ για την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας των νησιών του βορείου Αιγαίου, που έχουν πληγεί από τη μείωση των τουριστικών ροών προς αυτά, είναι στον άμεσο σχεδιασμό της κυβέρνησης».

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», θέματα πρώτης προτεραιότητας είναι η βελτίωση των συνθηκών φιλοξενίας των προσφύγων και η μετακίνηση όσων έχει εξεταστεί σε πρώτο βαθμό η αίτηση ασύλου από τα νησιά του βορείου Αιγαίου στην ηπειρωτική Ελλάδα «όπου και να γίνει η εξέταση της αίτησης σε δεύτερο βαθμό», ώστε να ανακουφιστούν τα νησιά.

Τέλος, επανέλαβε την ανάγκη επιτάχυνσης των ρυθμών υλοποίησης της βοήθειας προς την Ελλάδα από την πλευρά της ΕΕ όσον αφορά την αποστολή ειδικών για την εξέταση των αιτήσεων πολιτικού ασύλου σε πρώτο και δεύτερο βαθμό «ώστε να μπορούν οι άνθρωποι από τα νησιά, όσοι θα πάρουν πολιτικό άσυλο να έρθουν στην ηπειρωτική Ελλάδα, είτε να μετεγκατασταθούν προς άλλες χώρες της Ευρώπης, είτε να επιστραφούν αυτοί που θεωρούνται τελείως παράτυποι στην Τουρκία».

Προφανώς και στην κυβέρνηση ζουν σε άλλο κόσμο,  σε ένα κόσμο που το ανύπαρκτο είναι αυτό που κυριαρχεί, και το άμεσο έρχεται μετά από… χρόνια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ