28.4.2015 14:19

Μαραθώνιος για την κάλυψη των κενών στα αγροτικά ιατρεία [ΗΧΗΤΙΚΟ]

ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΥΡΓΙΟΥ Μ. ΦΛΑΤΣΟΥΣΗΣ

Στον υπερβάλλοντα ζήλο των ιατρών που πολλές φορές καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους την έλλειψη ενδιαφέροντος του ίδιου του κράτους να παράσχει ιατρικές υπηρεσίες ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Χίου, επαφίεται και πάλι η κάλυψη των κενών σε αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία σε Πυργί, Αμανή, Καρδάμυλα, Οινούσσες και Ψαρά.

Η κατάσταση  παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του ιατρικού κόσμου δυστυχώς παραμένει η ίδια. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα δύο ακριτικά νησιά οι Οινούσσες και τα Ψαρά παραμένουν χωρίς ιατρό, τα μεν Ψαρά εδώ και ένα χρόνο, οι δε Οινούσσες τον τελευταίο μήνα.

«Το πρόβλημα είναι ότι για να καλυφθούν τα Ψαρά όλο το χρόνο χρειαζόμαστε περίπου 6 ιατρούς διότι το κράτος δικαιολογεί μόνο 60 ημέρες για τα εκτός έδρας και τα έξοδα διαμονής. Πέρα από αυτό το όριο οι ιατροί βάζουν το χέρι στην τσέπη τους. Αυτό θα γίνει και με τον ιατρό που θα πάει τώρα στις Οινούσσες, διότι έχει ήδη 75 ημέρες υπηρεσίας στην Κάρπαθο. Στα Ψαρά δεν υπάρχει κατάλληλο οίκημα. Ο ιατρός που πάει εκεί για να βοηθήσει δεν μπορεί να πληρώνει από την τσέπη του 40 ευρώ την ημέρα σε ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο τη στιγμή μάλιστα που έχει παρέλθει το διάστημα των 60 ημερών», ανέφερε στον «π» ο συντονιστής διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πυργίου Μ. Φλατσούσης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ