10.7.2015 11:16

Μάνες όλων των παιδιών οι γυναίκες του Λιμεναρχείου Χίου [ΦΩΤΟ]

ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Το δικό τους αγώνα δίνουν καθημερινά οι γυναίκες του Λιμεναρχείου Χίου που αντιμέτωπες με τον αυξημένο φόρτο δουλειάς των τελευταίων 24ωρων αρνούνται να το βάλουν κάτω.

Παρότι οι περισσότερες από αυτές κοιμούνται πλέον ελάχιστες ώρες την ημέρα, παρά την κούραση και την ταλαιπωρία, παρά τον αναντίστοιχο φόρτο εργασίας οι γυναίκες Λιμενικοί ανέλαβαν πρωτοβουλία παρασκευής τροφών για τα βρέφη και τα παιδιά των μεταναστών.

Δίνοντας πρώτες το παράδειγμα, ότι  η ανθρωπιά δεν πρέπει να χάνεται ακόμα και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ετοίμασαν παιδικές τροφές και κρέμες για τα περίπου 20 προσφυγόπουλα που έφθασαν το πρωί της Παρασκευής από τα έναντι τουρκικά παράλια.

Πολλές φορές μάλιστα ακόμα και με δικά τους έξοδα, από χρήματα που κάθε άλλο παρά τους περισσεύουν αυτές τις δύσκολες ημέρες, επιτελούν όχι μόνο το καθήκον τους προς την υπηρεσία τους και την πατρίδα αλλά και προς τον συνάνθρωπό τους, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και θρησκείας.

Δεν τους αξίζει τίποτα λιγότερα παρά ένα μεγάλο μπράβο, αυτό που πολλές φορές θα έπρεπε όχι μόνο να λέγεται αλλά και να αναγνωρίζεται από την ελληνική πολιτεία.   

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ