30.1.2015 16:38

Το μακρύ χέρι του κράτους

«ΤΣΙΜΠΗΣΑΝ» ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΥΜΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Το μακρύ χέρι της εφορίας τελικά φτάνει παντού, ακόμη και στις επιστροφές ΦΠΑ των μαστιχοπαραγωγών.

Έκπληκτοι οι μαστιχοπαραγωγοί που περίμεναν τις επιστροφές Φ.Π.Α.,  για το 2013, διαπίστωναν ότι τα χρήματα σε άλλους είχαν μπει κουτσουρεμένα και σε άλλους δεν είχαν μπει καθόλου.

Αναζητώντας την άκρης του νήματος διαπίστωσαν ότι, η Δ.Ο.Υ Χίου διενεργεί ελέγχους προκειμένου να γίνει συμψηφισμός του ποσού επιστροφής με τυχόν οφειλές των αιτούντων προς την Εφορία.

Μετά το έλεγχο αν ο μαστιχοπαραγωγός  είχε εντάξει σε δόσεις τις οφειλές του στην Εφορία, τον ΕΝΦΙΑ, τη Φορολογία Εισοδήματος ή κάποιον άλλο φόρο και έχετε αιτηθεί επιστροφή Φ.Π.Α. για το έτος 2013, η Εφορία θα προβαίνει σε κράτηση του ποσού επιστροφής, προκειμένου να εξοφληθεί η οφειλή του μαστιχοπαραγωγού χωρίς να ενημερώσει, χωρίς πόσο μάλλον να ρωτήσει τον δικαιούχο γι αυτήν την ενέργεια.

«Ούτε ενημέρωσαν, ούτε τίποτα. Δε θα έπρεπε να ξέρω ότι θα πάρουν όλα τα χρήματα του Φ.Π.Α.; Μπορεί να ήθελα να εξοφλήσω σε δόσεις την εφορία και να εισπράξω όλο το ποσό της επιστροφής του Φ.Π.Α.;. Γιατί δεν μου έδωσαν αυτή την επιλογή, γιατί δεν με ενημέρωσαν καν;» αναρωτιόταν αναστατωμένοι οι μαστιχοπαραγωγοί από τη σε βάρος τους εξέλιξη και για να διαπιστώσουν και πάλι ότι «Εσύ να χρωστάς στο κράτος δεν γίνεται, το κράτος όμως μπορεί να σου χρωστά για χρόνια».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ