30.1.2015 16:38

Το μακρύ χέρι του κράτους

«ΤΣΙΜΠΗΣΑΝ» ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΥΜΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Το μακρύ χέρι της εφορίας τελικά φτάνει παντού, ακόμη και στις επιστροφές ΦΠΑ των μαστιχοπαραγωγών.

Έκπληκτοι οι μαστιχοπαραγωγοί που περίμεναν τις επιστροφές Φ.Π.Α.,  για το 2013, διαπίστωναν ότι τα χρήματα σε άλλους είχαν μπει κουτσουρεμένα και σε άλλους δεν είχαν μπει καθόλου.

Αναζητώντας την άκρης του νήματος διαπίστωσαν ότι, η Δ.Ο.Υ Χίου διενεργεί ελέγχους προκειμένου να γίνει συμψηφισμός του ποσού επιστροφής με τυχόν οφειλές των αιτούντων προς την Εφορία.

Μετά το έλεγχο αν ο μαστιχοπαραγωγός  είχε εντάξει σε δόσεις τις οφειλές του στην Εφορία, τον ΕΝΦΙΑ, τη Φορολογία Εισοδήματος ή κάποιον άλλο φόρο και έχετε αιτηθεί επιστροφή Φ.Π.Α. για το έτος 2013, η Εφορία θα προβαίνει σε κράτηση του ποσού επιστροφής, προκειμένου να εξοφληθεί η οφειλή του μαστιχοπαραγωγού χωρίς να ενημερώσει, χωρίς πόσο μάλλον να ρωτήσει τον δικαιούχο γι αυτήν την ενέργεια.

«Ούτε ενημέρωσαν, ούτε τίποτα. Δε θα έπρεπε να ξέρω ότι θα πάρουν όλα τα χρήματα του Φ.Π.Α.; Μπορεί να ήθελα να εξοφλήσω σε δόσεις την εφορία και να εισπράξω όλο το ποσό της επιστροφής του Φ.Π.Α.;. Γιατί δεν μου έδωσαν αυτή την επιλογή, γιατί δεν με ενημέρωσαν καν;» αναρωτιόταν αναστατωμένοι οι μαστιχοπαραγωγοί από τη σε βάρος τους εξέλιξη και για να διαπιστώσουν και πάλι ότι «Εσύ να χρωστάς στο κράτος δεν γίνεται, το κράτος όμως μπορεί να σου χρωστά για χρόνια».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ