10.6.2013 10:09

Μακριά από μας τα παζάρια

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΩΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΖΗΤΑ Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Την αξιοποίηση των υπεράριθμων εκπαιδευτικών που υπηρετούν στη Χίο, σε άλλες θέσεις, όπως σε ΓΑΚ Αρχεία, σε Βιβλιοθήκες(κρατικές και σχολικές), στη ΔΔΕ, στο ΚΠΕ Ομηρούπολης, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και όπου αλλού υπάρχει πραγματική ανάγκη, ζητά από το ΠΥΣΔΕ Χίου η ΔΑΚΕ καθηγητών.
Με ανακοίνωση της η συνδικαλιστική παράταξη των καθηγητών που πρόσκειται στη ΝΔ, ασκεί κριτική στους, λάθος, όπως τους χαρακτηρίζει χειρισμούς τόσο της ΟΛΜΕ όσο και της τοπικής ΕΛΜΕ.
«Το πρόβλημα των υπεραρίθμων είναι υπαρκτό σε κάποιες ειδικότητες και πρέπει με εύσχημο τρόπο να αποδείξουμε ότι το πρόβλημα το δημιούργησε η μακροχρόνια κακοδιαχείριση της διοίκησης του υπουργείου και είναι υποχρέωση του να το λύσει το ίδιο το υπουργείο με όσο γίνεται πιο ισόρροπο κοινωνικά τρόπο. Δεν πρέπει να την πληρώσουν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δεν φταίνε που είναι υπεράριθμοι. Δεν έφεραν εκείνοι τους εαυτούς τους στη ΔΔΕ Χίου. Κάποιοι έβαλαν την υπογραφή τους για να έρθουν. Αυτοί θα πληρώσουν ποτέ; Θα λογοδοτήσουν;
Περιμέναμε οι αιρετοί στο ΠΥΣΔΕ Νομού Χίου βασιζόμενοι στα περσινά δεδομένα και εκτιμώντας τις πραγματικές ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό (αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, μετατάξεις – διαθέσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αποσπάσεις, εντάξεις, άδειες, τμήματα σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, πρότζεκτ-ΣΕΠ κ. ά.) να δηλώσουν το πώς οι υπηρετούντες εκπαιδευτικοί θα καλύψουν το υποχρεωτικό τους ωράριο και όχι να παζαρεύουν τον αριθμό των υπεράριθμων. Περιμέναμε ότι την κρίσιμη τούτη ώρα δεν θα ξαναβλέπαμε αντιστασιακές, μικροπαραταξιακές και αγωνιστικές κορώνες με στόχευση ψηφοθηρική.
Ζητάμε απο το ΠΥΣΔΕ Νομού Χίου να εγκρίνει τοποθετήσεις υπεραρίθμων εκπαιδευτικών σε ΓΑΚ Αρχεία, σε Βιβλιοθήκες(κρατικές και σχολικές), στη ΔΔΕ, στο ΚΠΕ Ομηρούπολης, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και όπου αλλού υπάρχει πραγματική ανάγκη. Και όλα αυτά μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση με τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις και τις μηδενικές προσλήψεις που αναμένονται τα επόμενα χρόνια να γίνουν.
Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:
Α) Με συγκεκριμένες  πράξεις να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς της χώρας μας που οι εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους έχουν οδηγήσει στα όρια της εξαθλίωσης και της αναξιοπρέπειας.
Β) Να μην προχωρήσει στην ψήφιση και εφαρμογή του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τις υποχρεωτικές μεταθέσεις  σε όλη τη χώρα των υπεράριθμων εκπαιδευτικών και όσων δεν έχουν οργανική θέση.
Γ) Να άρει άμεσα το αυταρχικό και ντροπιαστικό για την χώρα που γέννησε τη δημοκρατία μέτρο της επιστράτευσης των Καθηγητών. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις σχεδόν ολοκληρώθηκαν(απομένουν τα ειδικά μαθήματα) και οι ενδοσχολικές εξετάσεις των Γυμνασίων και των Λυκείων διεξάγονται κανονικά.
Η ΔΑΚΕ υφίσταται για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των συναδέλφων και όχι να συμμετέχει σε παζάρια αριθμητικών δεδομένων περί υπεράριθμων. Τα θολά επαναστατικά οράματα με συμβιβασμούς μας αφήνουν αδιάφορους.»
καταλήγει στην ανακοίνωση της η ΔΑΚΕ καθηγητών

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ