28.2.2013 14:26

Μακάβριο χιούμορ με ανθρώπινα κρανία στον Βροντάδο

ΠΛΕΙΑΔΑ ΟΣΤΩΝ, ΚΡΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΝΔΥΛΩΝ ΑΝΤΙΚΡΙΣΕ ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο π. Ιωάννης Κοντός ιερέας του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Βροντάδου καθώς λίγο μετά τις 08:00 και ενώ εισήλθε στο νεκροταφειακό χώρο αντίκρισε πλειάδα ανθρώπινων κρανίων και οστών αφημένα πάνω στα μνήματα.

«Υπήρχαν 3-4 ανθρώπινα κρανία, σπόνδυλοι και πολλά οστά από χέρια και πόδια. Αμέσως κάναμε τον σχετικό έλεγχο στο κοιμητήριο όπου φυλάσσονται τα οστά και είδαμε ότι δεν υπήρχε κάποιο ίχνος παραβίασης. Έτσι καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι τα συγκεκριμένα οστά είχαν κλαπεί από άλλο νεκροταφείο. Δυστυχώς είναι ανεγκέφαλοι όσοι κάνουν τέτοιου είδους ιεροσυλίες», είπε ο ίδιος στον «π».

Ο π. Ιωάννης απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο περιστατικό να συνδέεται με τελετές μαύρης μαγείας λέγοντας ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν το συγκεκριμένο σενάριο.

«Το αποκλείω γιατί δεν βρήκαμε σημάδια που να μας οδηγούν σε μαύρη μαγεία ή σατανιστές. Θεωρώ απλά ότι ήταν ένα κακόγουστο χιούμορ από αγνώστους που δεν σεβάστηκαν τίποτα», κατέληξε στις δηλώσεις του.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ