20.1.2017 9:49

Μαίνεται ο εμφύλιος στους δασκάλους

ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ των παρατάξεων που απαρτίζουν το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών του νησιού με αφορμή την μετεκλογική σύμπραξη των παρατάξεων που στηρίζονται από το ΚΚΕ και δυνάμεις ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Στην ανακοίνωση των ανεξάρτητων εκπαιδευτικών ότι παραμερίστηκαν παρατάξεις που είχαν περισσότερες ψήφους  από την παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., απαντούν η Ενότητα (του ΚΚΕ) και η ΔΗ.ΣΥ. (του ΠΑΣΟΚ).

«Θέλουν Δ.Σ. έρμαιο των εξελίξεών»

Ιδιαίτερα καυστική είναι στην ανακοίνωσή της η παράταξη «Ενότητα» του ΚΚΕ  με τον Μάρκο Σκούφαλο να υπογραμμίζει ότι οι «Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί» : «Προτιμούσαν ένα ΔΣ έρμαιο των εξελίξεων, χωρίς καμιά δυνατότητα να αποφασίζει, με έναν πρόεδρο που το μόνο που θα μπορούσε να κρατά θα ήταν το πρωτόκολλο ή ένα σώμα ανυπόληπτο με αντιπρόεδρο και γραμματέα απεργοσπάστες, που τη συμμετοχή τους στον οποιοδήποτε αγώνα θα την αποφάσιζαν οι ίδιοι  και όχι ό,τι «ψυχανεμίζεται» (έτσι ονόμασε ο κ. Δέδες τις αποφάσεις για απεργία) η ΔΟΕ ή η ΑΔΕΔΥ ή το ΔΣ, τα συλλογικά δηλαδή εκλεγμένα όργανα! Γιατί αυτό είναι το νέο!! Το ΕΓΩ. «Εγώ είμαι δάσκαλος, εσείς είστε κόμμα»!  «Εγώ σας αφιέρωσα 2 χρόνια από τη ζωή μου και δεν το αξίζετε!» έλεγε ο αιρετός τους. «Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα…» δηλαδή εμάς,τον τρώνε οι κότες», έγραψαν στην ανακοίνωσή τους. «Είστε δοσίλογοι» αναφέρουν μετερχόμενοι την αθλιότητα στο F/B της παράταξής τους, γιατί αποκαλύπτουμε τον ύπουλο ρόλο τους μέσα στο σύλλογο και την απεργοσπαστική τους τακτική».

«Στόχος ένα λειτουργικό Διοικητικό Συμβούλιο»

Στο ίδιο πνεύμα αλλά με χαμηλότερους τόνους ήταν και η απάντηση της παράταξης ΔΗ.ΣΥ. που εστίασε στο γεγονός ότι ενώ προτάθηκε η συγκρότηση αναλογικού - διαπαραταξιακού Προεδρείου, κάτι τέτοιο δεν στηρίχθηκε από όλους με αποτέλεσμα η προσπάθεια να ναυαγήσει.

«Εκ του αποτελέσματος, λοιπόν, εμείς δε μπορούσαμε να δώσουμε ψήφο στήριξης σε Προεδρείο, το οποίο αργότερα θα αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε. Άρα, με δεδομένο ότι η παράταξη της «Ενότητας» κινείται σε αγωνιστική κατεύθυνση και δέχθηκε τις προτάσεις μας σχετικά με τη λειτουργία του Δ.Σ., για εμάς ήταν μονόδρομος να συγκροτήσουμε μαζί τους το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, δίνοντας ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΨΗΦΟ στήριξης.

Και μια απαραίτητη διευκρίνιση, για όσους ασχολούνται τώρα τελευταία με τα συνδικαλιστικά πράγματα: Η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε., ως παράταξη, ΔΕΝ ΕΧΕΙ καμία  επαφή με τον πολιτικό φορέα που λέγεται ΠΑΣΟΚ, με απόφαση της Πανελλαδικής συνδιάσκεψης από τις 3 Σεπτεμβρίου του 2011, εξ αιτίας των αντιεκπαιδευτικών και αντικοινωνικών μέτρων σε βάρος του κλάδου μας και των εργαζομένων γενικότερα», αναφέρει η ΔΗ.ΣΥ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ