2.6.2012 11:39

Μάη μου, υγρέ μου μήνα…

• ΠΡΩΤΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΑΦΝΩΝΑ ΜΕ 8,76 ΕΚ

Στις περιοχές του Δαφνώνα και της πόλης της Χίου άνοιξαν περισσότερο οι καταρράκτες του ουρανού  τον Μάιο, που θύμιζε χειμώνα και μας έκανε μούσκεμα.
Ο κύριος όγκος του νερού έπεσε από τις 18 του μήνα και μετά, αλλά το τριήμερο από 28 έως και 30 τα ταλαιπωρηθήκαμε πραγματικά. Τα φαινόμενα χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα έντονα και από την υπηρεσία Υδροοικονομίας.
  Δεν είναι τυχαίο το ότι οι περισσότερες περιοχές της πόλης και της κεντρικής Χίου υδρεύονται από τις πηγές του Δαφνώνα, αφού εκεί καταγράφεται η μεγαλύτερη ποσοτικά  και καλύτερη ποιοτικά υδρομάστευση. Το περισσότερο νερό πέφτει σχεδόν πάντα  στην περιοχή των Αγ. Σαράντα. Από 18 έως και 30 Μαϊου μάζεψε 8,76 εκ. νερό, τη σκυτάλη πήρε η περιοχή της πόλης  με 7,47 εκ., ακολούθησαν τα Καρδάμυλα με 6,25, η Νέα Μονή και οι Καρυές με 6,1 οι Βαβύλοι με 5,72 και τελευταίο το Πυργί με την μικρότερη συλεκτικότητα, στο ύψος των 3,09 εκ.
Όμως το τριήμερο από 28 έως και 30 του μήνα, τα πρωτεία κατάκτησε η περιοχή της πόλης και μάλιστα ο κεντρικός της πυρήνας που μάζεψε 3,37 εκ, αφού τις ώρες που εδώ  έριχνα «τουλούμια» και σειόταν ο τόπος από τα αστραπόβροντα στις Καρυές και τη Νέα Μονή είχαν ανομβρία με μηδενικές καταγραφές και στα Kαμπόχωρα απλά ψιχάλισε, όπως πιστοποιεί η καταγραφή των 0,31 εκ. στους Βαβύλους. Αυτή τη φορά ο Δαφνώνας κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 3,3 εκ., ακολούθησαν τα Καρδάμυλα με 2,25 εκ., ενώ στο Πυργί σχεδόν καταγράφηκε μια υγρασία και τίποτα σημαντικότερο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ